hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    CNN TÜRK bölgede... Rusya’da son 20 yılın en kanlı saldırısı!

    Rusya’nın Moskova bölgesindeki konser salonuna gerçekleştirilen saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı 143’e yükseldi. CNN TÜRK Muhabiri Emrah Çakmak ve Kameraman Halil Kahraman son durumun detaylarını bölgeden aktardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Rusya'nın Moskova bölgesine bağlı Krasnogorsk’taki konser salonuna yönelik terör saldırısının bilançosu artıyor.

    Rusya Soruşturma Komitesi tarafından yapılan açıklamada, yangının söndürülmesinin ardından başlatılan enkaz kaldırma çalışmalarında daha fazla cansız bedene ulaşıldığı, hayatını kaybedenlerin sayısının 143'e yükseldiği ifade edildi.

    Ölüm nedenlerinin ateşli silah yaralanması ve yangından kaynaklanan zehirlenmeler olduğu kaydedildi.

    YANGIN SONRASI ÇATI ÇÖKMÜŞTÜ

    Dün akşam saatlerinde "Picnic" rock grubunun konser verdiği binayı basan silahlı saldırganlar otomatik silahlarla etrafa ateş açmıştı.

    Saldırganların yanıcı maddeyle binayı ateşe vermesinin ardından çıkan yangın 12 bin 900 metrekarelik alanı kaplarken, binanın çatı kısmı çökmüştü.

    Yangın saat 01.00 sıralarında kontrol altına alınmış, enkaz kaldırma çalışmalarına başlanmıştı. Saldırıyı gerçekleştiren 4 kişi, Bryansk bölgesinde Ukrayna sınırı yakınında yakalandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, RUSYA DEVLET BAŞKANI PUTİN İLE TELEFONDA GÖRÜŞTÜ

    İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, Moskova’da gerçekleşen terör saldırısı nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin’e duyduğu derin üzüntüyü ve taziye dileklerini iletti.

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, terör saldırısını en sert biçimde lanetledi ve Rusya halkına başsağlığı ve sabır dileklerini ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, saldırının bölgedeki krizlere bir an önce barışçıl şekilde son verilmesi ihtiyacını ortaya koyduğunu, Türkiye’nin terörün her türlüsü ile ayrımsız mücadele anlayışı içinde Rusya ile terörle mücadele alanında iş birliğini geliştirmeye hazır olduğunu belirtti.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow