hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Trump: 500 milyon dolar nakitim var

    Eski Amerikan Başkanı Donald Trump emlak sektöründe dolandırıcılık yaptığı gerekçesiyle verilen 454 milyon dolarlık cezayı ödeyebilecek mi? Trump, "O kadar parası yok" diyen avukatlarını yalanladı ve 500 milyon dolar nakit parası olduğunu açıkladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cumhuriyetçi partinin kasımdaki seçimlerde başkan adayı olmasına kesin gözüyle bakılan Donald Trump’ın avukatları "Eski Amerikan Başkanı Donald'ın Trump emlak sektöründe dolandırıcılıktan aldığı para cezasını ödeyecek kadar parası yok" ifadelerini kullanmıştı.

    Ancak Trump avukatlarının beyanının tam tersine sosyal medya hesabı Truth Social’da yeterince parası olduğunu yazdı.

    “Çok çalışma, yetenek ve şans sayesinde, şu anda neredeyse 500 milyon dolara yakın nakit param var” diyen Trump, bu parayı başkanlık seçim kampanyasında kullanmayı amaçladığını söyledi.

    Trump, New York başsavcısınnı ve davaya bakan yargıcın hile ve yolsuzlukla bu paranın kendisinden alınmak istediğini savundu.

    “2016’da kazanmam beklenmeyen bir seçimi kazanmak dışında yanlış bir şey yapmadım. 2020’de daha iyi yaptım ve şimdi 2024’te büyük farkla öndeyim. Bu Amerika’da komünizmdir.” ifadelerini kullandı.

    Trump’ın temyiz mahkemesinde bu karara itiraz süreci devam ederken, pazartesi gününe kadar 454 milyon dolarlık bir teminatı ödemesi gerekiyor. Aksi takdirde, başsavcının Trump’a ait Florida’daki Maralago dahil herhangi bir eyalette bulunan malvarlığına el koyma yetkisi bulunuyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow