hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Finlandiya-Ukrayna'dan kritik anlaşma

    NATO’nun yeni üyelerinden olan Finlandiya ile Ukrayna arasında güvenlik iş birliği ve uzun vadeli destek anlaşması imzalandı. Finlandiya Cumhurbaşkanı Alexander Stubb, Ukrayna’ya yaklaşık 203 milyon dolarlık yeni bir savunma ekipmanları paketi göndereceğini açıkladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Finlandiya Cumhurbaşkanı Alexander Stubb, Ukrayna'yı ziyaret etti.

    Stubb, "Finlandiya, dünyada Ukrayna ile güvenlik anlaşmasını imzalayan sekizinci ülke oldu. Kolay olduğunu söylemiyorum. Müzakereler her zaman zordur ama bence mesaj çok açık. Biz Finlandiya olarak sadece Ukrayna ile karşılıklı güvenlik anlaşması yapılmasına değil, aynı zamanda kriterlerin karşılanması şartıyla Ukrayna’nın AB üyeliğine ve Ukrayna’nın NATO üyeliğine de inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

    Kiev'deki görüşmenin ardından Finlandiya Cumhurbaşkanı Stubb’ın ofisinden bir açıklama yapıldı. Bu açıklamada, Finlandiya ile Ukrayna arasında 10 yıllık güvenlik iş birliği ve uzun vadeli destek anlaşması imzalandığı duyuruldu.

    İki ülke arasında imzalanan bu anlaşma siyasi destek, Ukrayna’nın savunmasına, güvenliğine, reformlara ve yeniden yapılanmasına destek gibi birçok konuyu kapsıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Finlandiya Cumhurbaşkanı Alexander Stubb, ayrıca Ukrayna’ya yaklaşık 203 milyonluk yeni bir savunma ekipmanları paketi göndereceğini açıkladı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow