hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İsrail Filistinli hastaları Gazze'ye geri gönderiyor

    KAYNAKCNN TÜRK

    İsrail, Gazze saldırıları öncesinde Doğu Kudüs'teki hastanelere gelen Filistinli hastaları geri göndereceğini duyurdu. Bazı Filistinliler ailelerine kavuşacakları için bu habere sevinse de, endişeler de büyük. Evleri saldırılarda yerle bir olan Filistinliler, nereye gidip ne yapacaklarını ise bilmiyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Adı Sara ve henüz 6 aylık. Saldırılar başlamadan önce, Sara'nın annesi Nima, Doğu Kudüs'teki bir hastaneye geldi. Burada doğan Sara, henüz bombalama seslerini bilmiyor. Fakat İsrail'in yeni kararı ile, artık duyacağı tek ses İsrail bombalarının sesi olacak. Çünkü İsrail, Aralarında Sara'nın da olduğu Filistinli hastaları, İsrail hastanelerinden çıkartıp saldırıların devam ettiği Gazze'ye geri gönderiyor.

    İsrail Filistinli hastaları Gazzeye geri gönderiyor

    Saldırılardan önce Doğu Kudüs'e gelen Filistinliler, burada tedavilerini oldu. Bu tedavi süreci, aileleri saldırılarla mücadele eden Gazze'deyken çok kolay geçmese de, geriye dönmek yine de onları tedirgin ediyor. Çünkü onlar, nereye gideceklerini ve ne yapacaklarını bilmiyor. Bebekleriyle Gazze'ye dönmeye zorlanan anneler, bölgedeki şartlar dolayısıyla çocukları için çok endişeli. Fakat bu belirsizliğe rağmen, evladını Gazze'de bırakmak zorunda kalmış olan esma, geri dönmek isteyenler arasında. Çünkü onun da derdi, yine evladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İsrail Filistinli hastaları Gazzeye geri gönderiyor

     Filistinli hastaların bu süreçte tedavisini yapan doktor ise, Gazze'deki şartlar dolayısıyla hastaları için endişeli. Doktor, "Onları iyileştirmek, iyi bir duruma getirmek veya yaşam kalitelerini iyileştirmek için gösterdiğimiz, gösterdiğimiz tüm çabalar, Gazze'de bakım olmadığı, hastane olmadığı, sağlık hizmeti olmadığı için yok olacak." diyor.

    İsrail Filistinli hastaları Gazzeye geri gönderiyor

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow