hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İsrail’de kabine çatlağı büyüyor: Erken seçim çağrısı yaptı!

    İsrail'de halk arasında Netanyahu karşıtlığı zirve yaparken, savaş kabinesi içindeki çatlaklar en yüksek seviyeye çıktı. Savaş Kabinesi Üyesi Benny Gantz protestoların ardından eylül ayında erken seçim düzenlenmesi çağrısında bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İsrail'in 7 Ekim saldırılarından sonra kurduğu savaş kabinesi içindeki çatlak en yüksek seviyeye çıktı.

    Savaş Kabinesi Üyesi Benny Gantz, “İsrail toplumunun liderleriyle sözleşmesini yenilemesi gerektiğine inanıyorum ve bunu yapmanın Hamas’la, terörist gruplarla ve diğer güvenlik sorunlarıyla mücadelede ulusal çabayı sürdürmenin tek yolunun, üzerinde anlaşmaya varılmış bir seçim tarihi belirlemek olduğunu düşünüyorum. Ne zaman olacağını tartışmamız lazım ve umarım siyasi ortaklarım, arkadaşlarım ve belki bazı rakiplerim de bunu kabul eder. Çünkü bunun tüm ülkeye ve tüm sektörlere aynı anda hizmet ettiğini düşünüyorum” sözlerini kullandı.

    Daha önce ABD’ye giderek üst düzey görüşmelerde bulunarak Netanyahu'nun tepkisini çeken Gantz, yeni yaptığı çağrı ile Netanyahu'nun manevra alanını daralttı. Savaş Kabinesi Üyesi Gantz erken seçim çağrısında bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Savaş Kabinesi Üyesi Benny Gantz, “7 Ekim felaketini ve öncesinde yaşananları görmezden gelmeyeceğiz. Bu nedenle eylül ayına doğru, dilerseniz savaşın başlangıcından neredeyse bir yıl sonra, seçimler için üzerinde mutabakata varılan bir tarihe ulaşmamız gerekiyor. Geçtiğimiz haftalarda siyasi liderlerle bu konuyu görüştüm ve acil şifalar dilediğim başbakana bu konuda bilgi verdim, kendisi ile bu konudaki diyaloğu sürdüreceğim. Seçimler için bu şekilde mutabakata varılan bir tarih, bize askeri çabalarımızı sürdürmek için zaman tanıyacak ve İsrail vatandaşlarının aramızdaki güveni yakında tazeleyeceğimizi bilmesini sağlayacak ve bu da halk arasında bir çatlağın oluşmasını önleyecektir” ifadelerini kullandı.

    2011-2015 yılları arasına Genelkurmay Başkanlığı yapan Benny Gantz, 2018 de atıldığı siyasi hayatında Netanyahu karşıtlığıyla biliniyor.

    Ancak 7 Ekim saldırıları sonrasında hükümete destek vermek için savaş kabinesine katılmayı kabul etmişti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow