hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İsrail'in yalanı ortaya çıktı! Kalabalığa bilerek ateş açıldığı belirlendi

    KAYNAKCNN TÜRK

    Şubat ayı sonunda İsrail'in Gazze'nin Kuzeyinde yardım konvoyuna yiyecek almaya gidenlere ateş açtığı görüntüleri CNN International araştırdı. İsrail ordusunun, sivillere saldırmadığı, ateşi ise havaya açtığı iddiasının doğru olmadığı ortaya çıktı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    YARDIM ALAN FİLİSTİNLİLERİ VURMUŞLARDI

    Burası Gazze'nin Kuzeyi. Açlıktan ölme sınırına gelen yüzlerce kişi ateş başında biraz ısınmaya çalışıyor. Ancak tam yardım konvoyu geldiğinde İsrail ordusu ateş açıyor.

    Bu olayda yüz kişi öldü, İsrail ordusu bu katliamın izdiham nedeniyle olduğunu iddia etti. CNN International o görüntüleri araştırdı. O ana dair görü tanıkları videoları ilk kez ortaya çıktı. Trajediyi ortaya çıkaran bu dron videosu olmuştu.

    İsrailin yalanı ortaya çıktı Kalabalığa bilerek ateş açıldığı belirlendi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KONVOY SALDIRIDAN 8 DAKİKA SONRA GİTTİ

    İsrail askerleri, yardım almaya gelenlerin arasındaki bazı şüphelilerin hedefli şekilde vurulduğunu söylemişti. CNN o görüntülerin tamamını İsrail ordusundan istedi, reddedildi. O anlarda yardım almaya çalışan Gazzeliler yaşadıklarını anlattı.

    İsrail ordusu, konvoyun gitmesinin ardından 4.30'da ateş açıldığını ifade etmişti. Ama CNN'in ortaya çıkardığı bu video, 4.22 saatli. İsrail ordusu, 4.22'de konvoyun hala yerinde olduğunu söylemişti. Bu saatlerde, ateş atışı başladı, 8 dakikadan fazla sürdü. İsrail ordusu ne hedef alarak vuruyordu, ne de havaya ateş açıyordu. İsrail askerleri kalabalığa rastgele ateş ediyordu. Bedenler yere yığılıyordu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow