hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İsrailli gazeteci Levi'den Netanyahu yorumu: “Siyasi kariyerindeki en düşük noktada”

    KAYNAKCNN TÜRK

    İsrail'in liberal çizgideki gazetesi Haaretz'te köşe yazarlığı yapan Gideon Levy, CNN International'a konuştu. İsrail'in Refah'a saldırması ve Netanyahu'nun İsrail'deki gücünü değerlendiren İsrailli gazeteci, "Netanyahu siyasi kariyerinde en düşük noktada" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İsrail'in liberal çizgideki gazetesi Haaretz'de köşe yazıları yazan Gideon Levy, İsraillilerin Netanyahu'ya bakış açısı hakkındaki soruyu cevapladı. "Hiç şüphe yok ki Netanyahu, siyasi kariyerinde en düşük noktada. Ancak bu, onun sonunun yaklaştığı anlamına gelmiyor. Ve şu anda Netanyahu üzerindeki baskı, istifasını getirecek kadar büyük bir baskı değil. Gösteriler var ama savaştan önce çok daha büyük gösteriler vardı. Ve savaş devam ettiği sürece Başbakanı değiştirmenin zamanı gelmediği şeklinde bir düşünce var ve her halükarda hala oldukça sağlam görünen bir koalisyonu yönetiyor ve bu koalisyon sağlam olduğu sürece hiçbir gösteri veya protesto onu istifaya zorlayamaz."

    İsrailli gazeteci Leviden Netanyahu yorumu: “Siyasi kariyerindeki en düşük noktada”

    Netanyahu'nun savaşı belki de sonsuza kadar sürdürmeyi amaçladığını söyleyen Levi, acı çekenlerin yalnızca siviller olduğunu dile getirdi. "Hem Hamas hem de İsrail hükümeti şu anda acele etmiyor gibi görünüyorlar, ne rehinelerin serbest bırakılması için bir anlaşma için, ne de bu savaşın sona ermesi için. Vakti tükenen tek şey rehinelerin ve Gazze'nin 2,3 milyon fakir, acı çeken, açlıkla boğuşan nüfusunun zamanı."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İsrailli gazeteci Leviden Netanyahu yorumu: “Siyasi kariyerindeki en düşük noktada”

    İsrail'in Refah'ı işgal etme planı hakkında da konuşan İsrailli muhalif gazeteci, "Bu bir insani felaket olur" dedi ve ekledi: "Refah'ı işgal etmek insanlık felaketi olur, buna hiç şüphe yok, oraya sığınan 1.3 milyon insanı kurtarmanın bir yolu yok."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow