hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Macaristan Dışişleri Bakanı CNN TÜRK'e konuştu: İsveç’e NATO onayını nasıl verdiler?

    Antalya Diplomasi Forumu için Türkiye’ye gelen Macaristan Dışişleri Bakanı Peter Szıjjarto CNN TÜRK’ten Büşra Arslantaş’ın sorularını yanıtladı. İsveç’in NATO üyeliğinden ikili ilişkilere dair önemli mesajlar verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Macaristan Dışişleri Bakanı Peter Szıjjarto şu ifadeleri kullandı;

    Diktatörlük olarak tanımladılar. Parlamento üyeleri hakarete uğramış gibi hissetti. Birçok yerde seçim kazandılar, oylar aldılar. İnsanların güveni üzerine hareket ediyorlardı. Bu yüzden zaman aldı.

    İsveç başkanı bizi ziyaret etti ve ülkelerin arasındaki güveni tazeledi. Aramızdaki ilişkileri iş birliğini uzatmaya karar verdik. Hava güçlerimizin de ittifakın NATO'ya faydası olması için anlaşmalar yaptık. Baltık ülkeleri, Slovenya, Slovakya, bunları koruması için birlikte çalışmaya karar verdik.

    Bu yüzden İsveç NATO’ya kabulü bizim ittifakımızı güçlendirecek. Daha fazla kişiysek, daha güçlü oluruz.

    Umudum, NATO’nun en güçlü savunma ittifakı olarak kalacağını düşünüyorum. Savunma ittifakı derken iki kelimeyi de vurgulamak istiyorum; savunma ve ittifak. İki yıl önce verdiğimiz karar önümüzdeki tüm çabaları kullanarak daha direkt karşılaşmalardan kaçırmamızı sağlayacak diye düşünüyoruz. Bu bizim düşüncemizde Rusya’yla direkt olarak karşılaşmamalıyız, NATO olarak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow