hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Macaristan'da hükümet istifa protestosu!

    Macaristan’da yolsuzluk ifşalarının ardından 14 yıllık Viktor Orban hükümetine karşı protestolar devam ediyor. Eski eşi adalet bakanı olan Muhalif Siyasetçi Peter Magyar, hükümetin istifasını isteyen yüz bin kişiyi sokağa çağırdı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    14 yıllık Viktor Orban hükümetinin karşıtı ve Macaristan siyasetinin yükselen figürü olan  Peter Magyar, Adalet Bakanı Judit Varga ile evliydi.

    Magyar, önce eşinden boşandı ardından yolsuzluk skandalını ifşa etti. Skandalı duyan Macarlar, Magyar'ın arkasında toplanarak Orban'ın istifasını istiyor.

    Magyar, Varga ile boşanmasının ardından bir ses kaydı paylaşarak yolsuzlukları ifşa etmişti. İfşaların ardından Magyar sokağa çıkan kalabalıklara öncülük etti. Macarlar ise 'Korkmuyoruz' ve 'Orban istifa' sloganları atıyor.

    Bu protestolarla yükselişe geçen ivmeyi kullanmak isteyen Magyar, ülkeyi birleştirerek Orban'a karşı yeni bir parti kuracağını açıkladı. Yapılan son anketlere göre Magyar, partisini kurduğunda yüzde 11 ile 15 arasında bir oy potansiyeline sahip olacak. Bu istatiklere göre, ülkenin en yüksek oy alan 3. partisi olabilir.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow