hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Miçotakis'ten "Türkiye'ye yetişmeliyiz" mesajı

    Yunanistan’ın yaklaşık 340 milyon dolar karşılığında, ABD’den sipariş ettiği 7 adet Romeo helikopterden 3’ü Atina’ya teslim edildi. Törende Başbakan Kiryakos Miçotakis, "Türkiye'nin silahlanma programına hız verdiğini söyleyerek ‘Yetişmemiz gerekiyor’ mesajı verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Atina yaklaşık 340 milyon dolar karşılığında ABD’ye 7 adet Romeo MH-60 Seahawk tipi helikopter sipariş etmişti. Helikopterlerin ilk 3’ü, Atina yakınlarındaki Maraton ilçesinde bulunan askeri hava üssünde, Başbakan Kiryakos Miçotakis’in de katıldığı bir törenle Yunan Deniz Kuvvetler’ine teslim edildi.

    Miçotakis konuşmasında Türkiye’nin silahlanmaya hız verdiğini açıkladı ve ‘Yetişmeliyiz’ mesajı verdi ve “Ege’de hüküm süren sükunete rağmen, doğudaki komşumuzun kendi silahlanma programına hız verdiğini unutmamalıyız. Yakınlaşma gerekli ama yanılsamalara da yer yoktur. Dostluğumuzda samimiyiz ancak saf da değiliz” dedi.

    Törene katılan Savunma Bakanı Nikos Dendias'da, sosyal medya hesabında “Deniz kuvvetlerimizin hava gücünü kuvvetlendiriyoruz. Romeo helikopterleri ile Yunanistan daha da güçlü” diye yazdı. Yunan medyasında da Romeo helikopterleri Türkiye üzerinden konuşuldu.

    Basında “Türk Denizaltılarının Korkulu Rüyası” ve “Türklerde Olmayan, Dünyanın En Modern Helikopteri” manşetleri yer aldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yunanistan, Doğu Akdeniz’de ‘Oruç Reis’ krizinin yaşandığı 2020 yılında ABD’ye 4 adet, 1 yıl sonra da 3 adet olmak üzere toplam 7 adet Romeo helikopteri sipariş etmişti. Diğer 4 helikopterin 2025 yılı içinde teslim edilmeleri planlanıyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow