hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Olimpiyatlarda terör ve savaş endişesi!

    Fransa’da 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları için geri sayım başladı. Savaşlar ve terör tehdidi nedeniyle artan güvenlik riski nedeniyle oyunların planlamasında değişiklikler yapılabilir. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron açık havada yapılmasını planladıkları açılış törenlerinin kapalı mekanlara alınabileceğini söyledi. Fransa'nın olimpiyatlarla ilgili endişeleri neler? Hangi tedbirleri almayı planlıyorlar? Detayları CNN TÜRK Paris Temsilcisi Arzu Çakır Morin aktardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CNN TÜRK Paris Temsilcisi Arzu Çakır Morin detayları şu ifadelerle aktardı;

    Yaklaşık 360 bin ziyaretçi ve sporcu ağırlanacak. 20 bin gazeteci akredite oldu. Dünyanın en büyük uluslararası organizasyonu.

    NEDEN AÇIK HAVADA BAŞLANIYOR?

    Fransız Cumuhurbaşkanı Emmanuel Macron’un şahsi iddiası; farklı olmak, fark yaratmak istemeleri. Olimpiyat açılışları ilk kez dışarıda gerçekleşecek. Bunun güvenlik riskleri ise ağır bir terör tehdidi olması. Teröre karşı güvenlik önlemleri üst seviyeye çıkarıldı. Nehir kenarında toplanmanın ciddi güvenlik sorunları yarattığını güvenlik uzmanları söylüyor.

    Macron dün kameralar karşına geçti ve dünyaya bu konu hakkında güven vermeye çalıştı. İddialı olduklarını ve bunu başaracaklarını söyledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow