Peru'da yolsuzluk soruşturması
Evinde bulunan milyonlarca dolar değerindeki kayıt dışı saat ve mücevherlere ilişkin Peru Cumhurbaşkanı Dina Boluarte'nin ifadesi alındı. Sorgulamanın yapıldığı savcılık önünde öfkeli kalabalıklar cumhurbaşkanını protesto etti. Boluarte ise "Benim değil, arkadaşımın" dedi.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Evinde 15 bin dolar değerinde 14 saat bulunan Peru Cumhurbaşkanı Dina Boluarte, “Saatlere gelince, arkadaşımın ve kardeşimin bana ödünç verdiği bu saatleri ödünç olarak kabul etmenin bir hata olduğunu itiraf etmeliyim” sözleriyle kendisini savundu.
Boluarte ifade vermek üzere savcılığa götürüldü. İfade verdiği savcılık önünde kalabalıklar isyan etti. Peru, son yıllarda arka arkaya yolsuzluk soruşturmalarıyla 5 cumhurbaşkanını görevden aldı. 8 yılda 6. cumhurbaşkanı olarak göreve gelen Boluarte, aynı soruşturmalarla karşı karşıya geldi.
Evinde binlerce dolar değerinde saat ve mücevher bulunan Boluarte, saatler süren bir sorgulamadan geçti. Boluarte mücevherlerin ise sahte olduğunu savundu. Ancak Perulular buna inanmadı.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR


Sağlık yetkilileri uyardı: Hızla yayılıyor

Merz'in Davos mesajları: Büyük güçlerin dünyası yeni bir gerçeklik

Starlink krizi kavgaya dönüştü: Elon Musk'a meydan okudu! "Bilek güreşi ile çözelim"...

UÇURUM KENARINDA ASILI KALDI! Korkutan Görüntü: Soğuk Savaş Döneminden Kalma...

Grönland'a Dair Rus Basınında Çarpıcı Manşetler! AB Gemisi 'Trump Buzdağı'na Çarpmak Üzere...

