hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Putin'den Batı'ya gözdağı: Onları topraklarında vurabilecek silahlarımız var!

    Rusya Devlet Başkanı  Vladimir Putin, "Batı'yı, kendi topraklarında vurabilecek silahlara sahibiz" diyerek tehditte bulundu. Putin özellikle Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un "Avrupa, Ukrayna'ya asker gönderebilir" sözlerine ikinci dünya savaşı örneğiyle yanıt verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Federal Meclis’e hitaben yaptığı konuşmada, Rusya’nın geleceğine yönelik planlar ve stratejik görevler hakkında konuştu.

    Putin konuşmasının büyük bölümünde Batı’ya yüklendi ve "Onları kendi topraklarında vuracağımız silahlarımız var" dedi.

    Vladimir Putin, “Bizim de silahlarımız var. Evet, bunu biliyorlar. Onları topraklarındaki hedefleri vurabilecek silahlar da var ve şimdi ortaya attıkları her şey, tüm dünyayı korkuttukları şeyler, tüm bunların aslında nükleer silah kullanımıyla bir çatışma ve dolayısıyla medeniyetin yok edilmesi tehdidini temsil ettiği anlamıyorlar mı?” sözlerini kullandı.

    Putin, İsveç ve Finlandiya'nın NATO’ya katılımının ardından, Rusya’nın batı sınırını güçlendireceğini söyleyerek “NATO’nun bir sonraki doğuya doğru genişlemesi ve İsveç ile Finlandiya’nın ittifaka dahil olmasıyla bağlantılı tehditleri etkisiz hale getirmek için batı sınırımızı güçlendirmek ciddi şekilde gereklidir. Batı, Ukrayna’da, Ortadoğu’da ve dünyanın diğer bölgelerinde çatışmaları kışkırttı ve yalan söylemeye devam ediyor” ifadelerini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un 'Avrupa ülkelerinin Ukrayna’ya asker gönderme fikrine dair' sözlerine de İkinci Dünya Savaşı örneğiyle yanıt vererek “Ukrayna’ya NATO askeri birlikleri gönderme olasılığından bahsetmeye başladılar. Ancak bir zamanlar ülkemiz topraklarına birliklerini gönderenlerin akıbetini hatırlıyoruz, ancak şimdi sözde müdahaleciler için sonuçları çok daha trajik olacak” sözlerini kullandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow