hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    CNN TÜRK sordu, Pentagon cevapladı!

    CNN TÜRK Washington Temsilcisi Yunus Paksoy günlük basın toplantısında Pentagon Sözcüsü Tümgeneral Pat Ryder'a ABD’nin İsrail’i aylardır uyardığını iddia etmesine rağmen Gazze’de devam eden katliamı sordu. Sözcü Ryder ‘İsrail hukuka uymalı’ dedi ve sivillerin öldürülmesini Hamas’a bağladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CNN TÜRK Washington Temsilcisi Yunus Paksoy: Bugün yaşananın trajik bir olay olduğunu söylemiştiniz. Açıkçası, kim aksini düşünebilir ki? Bir parça yiyecek almaya çalışırken sivillere ateş ediliyor. Ama biri var. İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı, IDF'nin mükemmel hareket ettiğini ve Filistinli sivillere insani yardım ulaştırmanın delilik olduğunu söylüyor. Başkan Biden, Gazze'nin gelişigüzel bombalandığını çok açık bir şekilde ortaya koydu ve siz de İsrailli mevkidaşlarınızla konuştuğunuzu söylüyorsunuz ama eğer konuştuğunuz hükümet buysa ortaya çıkan bir sonuç var mı?

    Pentagon Sözcüsü Tümgeneral Pat Ryder: O kişi adına konuşamam.

    Yunus Paksoy: Aylardır bu görüşmeleri yapıyorsunuz. Ancak sonuç sahada pek farklı görünmüyor. Öyleyse ABD Savunma Bakanlığı'nda ‘İsrailli mevkidaşlarımızla konuşma şeklimizi değiştirmemiz gerek’ diye bir aciliyet hissi var mı?

    'OLDUKÇA ŞEFFAF DAVRANDIĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUM'

    Pat Ryder: Bakın, İsrailli mevkidaşlarımızla nasıl iletişim kurduğumuz ve Gazze halkına insani yardım konusunda destek verme ve onların güvenliğinin sağlanması yönündeki çabalarımız konusunda oldukça şeffaf davrandığımızı düşünüyorum. Ancak tüm bunlarda Hamas’ın da payının olduğunu bir kez daha kabul ediyoruz. Hamas pes etmedi, silahlarını bırakmadı ve hâlâ İsrail’e saldırı ve operasyon düzenleme tehdidinde bulunuyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    'İSRAİLLİLERLE İSTİŞAREYE DEVAM EDECEĞİZ'

    İsrail'in askeri operasyon planlarını açıklamayacağım. Günlük olarak yaptıkları belirli operasyonları anlatmayacağım. Ancak bazı yaklaşımlarını ve operasyonları yürütme şekillerini değiştirdiklerini gördük. Ancak yine altını çizdiğim gibi çok fazla sivil öldürüldü. İsraillilerle istişareye devam edeceğiz ve onlardan uluslararası insancıl hukuka ve silahlı çatışma hukukuna uymalarını bekleyeceğiz.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow