hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Putin'den gövde gösterisi

    KAYNAKCNN TÜRK

    Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, seçim zaferinin ardından Kızıl Meydan'da halka seslendi. Kırım'ın ilhakının 10'uncu yıldönümü için yapılan etkinliğe katıldı. Ukrayna'da ilhak edilen topraklara selam gönderdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Rusya'nın Kızıl Meydan'ında, Kırım'ın ilhakının 10'uncu yıldönümü için büyük bir etkinlik düzenlendi. Etkinlikte konuşan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, buradan Ukrayna'da 2022'de ilhak edilen topraklara da mesaj gönderdi.

    Putinden gövde gösterisi

    Meydanda verilen konserin ardından konuşan Putin, "Kırım yalnızca stratejik açıdan önemli değildir" dedi ve ekledi: “Sivastopol halkı, Kırımlılar, onlar bizim gururumuzdur, onlar bu on yıl boyunca anavatana olan inançlarını taşımışlardır. Kendilerini hiçbir zaman Rusya'dan ayırmadılar. Kırım'ın ortak ailemize dönmesini sağlayan da bu oldu."

    Etkinliğe, ellerinde Rusya bayrakları sallayan yüzlerce kişi katıldı. Putin mitinge devlet başkanlığı seçimindeki üç rakibiyle birlikte çıktı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Putinden gövde gösterisi

    Rusya Devlet Başkanı ayrıca, Kırım Köprüsü'ne alternatif demiryolu inşa ettiklerini de duyurdu. “Daha bu sabah Rostov'dan Donetsk, Mariupol ve Berdyansk'a giden demiryolunun restore edildiği bilgisini aldım. Bu çalışmaya devam edeceğiz ve yakında trenler doğrudan Sivastopol'a gidecek ve bu da kırım köprüsüne alternatif bir rota olacak."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow