hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Reisi'nin ölümüne dünyadan tepkiler

    KAYNAKCNN TÜRK

    İran Cumhurbaşkanı Reisi ve 8 kişinin öldüğü helikopter kazasına tüm dünyadan taziye mesajları geldi. "Bu ölümlerin İran için büyük bir kayıp olduğu" vurgulanan mesajlarda, derin üzüntü duyulduğu aktarıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan'ın ölümü dünyada da büyük yankı yarattı. Dünyanın dört bir yanından taziye mesajları geldi.

    Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, İran dini lideri Ali Hamaney'e taziye mesajı gönderdi.

    Aliyev, mesajında "İran halkı, Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi şahsında, hayatı boyunca ülkesine özveri ve sadakatle hizmet eden seçkin bir devlet adamını kaybetti. Onun aziz hatırası her zaman kalbimizde yaşayacak" ifadelerini kullandı.

    Reisinin ölümüne dünyadan tepkiler

    Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel, ölümler nedeniyle "en içten taziyelerini" iletirken, Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu'nda İran Cumhurbaşkanı ve kazada ölen diğer kişileri anmak için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

    Çin'den de İran Devlet Başkanı Reisi'nin ölümü üzerine açıklama geldi. "Onun trajik ölümü İran halkı için büyük bir kayıptır ve Çin halkı da iyi bir dostunu kaybetmiştir."

    Reisinin ölümüne dünyadan tepkiler

    Pakistan'da 1 günlük yas ilan edildi, bayraklar yarıya indi. Lübnan'da da 3 gün yas ilan edildi.

    Bir diğer başsağlığı açıklaması da Tahran'daki Rusya Büyükelçiliği ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'dan geldi. Lavrov, Reisi ve Abdullahiyan'ın, Moskova'nın “gerçek dostları” olduğunu söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Reisinin ölümüne dünyadan tepkiler

    Hindistan Başbakanı Narendra Modi de Reisi'nin iki ülke ilişkilerinin güçlendirilmesine katkısının hep hatırlanacağını belirterek, Hindistan'ın bu 'yas döneminde İran'ın yanında olduğunu' ifade etti.

    Mısır Cumhurbaşkanlığı, "büyük üzüntü ve kederle" yas tuttuklarını bildirdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow