hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Trump mı, Biden mı? Son anket sonucu açıklandı

    KAYNAKCNN TÜRK

    ABD'de kritik seçime aylar kaldı. Wall Street Journal'ın anketine göre eski Başkan Donald Trump, 6 kritik eyalette başkan Joe Biden'ı geride bırakıyor. Ankete göre Trump, bu eyaletlerde 2-8 puan arasında değişen bir avantaja sahip.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    DONALD TRUMP KRİTİK 6 EYALETTE LİDER

    ABD'nin en prestijli gazetelerinden Wall Street Journal'ın yayınladığı anket, bir kez daha seçim öncesi gündeme oturdu. Kasım 2024 seçimlerine aylar kalmışken, gazete eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçi Parti'nin aday adayı Donald Trump'ı 6 kilit eyalette lider gösterdi. Bu eyaletler 2020'deki seçimlerde Biden'a başkanlığı getirmişti. Yeni ankete göre şimdi elinden başkanlığı alabilir.

    Ankete göre Trump, bu eyaletlerde 2 ila 8 puan arası farkla kazanıyor. 6 eyaletin dışında kalan Wisconsin de bu önemli eyaletler arasında 7'nci sırada sayılıyor. Burada yarışın çekişmeli geçeceği düşünülüyor. Ankete göre Biden bu eyalette 3 puan önde olacak.

    Başkan Joe Biden'ın olası mağlubiyetinin sebebi ABD ekonomisinin gidişatı. Biden hükümeti her ne kadar büyüme rakamlarının arttığını açıklasa da seçmen buna güvenmiyor ve enflasyonun yükseldiğinden şikayet ediyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD'DE SEÇMEN BIDEN'I İSTEMİYOR MU?

    Ankete göre Biden'ın çalışmasını olumlu bulanlar 16 puan daha az. Ancak 4 eyalette bu 20 puana çıkıyor. Verilerin Biden'ın yaşıyla da alakası var. Ankete katılanlar yüzde 48 ile Trump'ı fiziksel ve zihinsel olarak daha yeterli buluyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow