hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yüzlerce kişiyi kurtardı! Rusya'nın kahramanı CNN TÜRK' te

    KAYNAKCNN TÜRK

    Moskova’daki kanlı terör saldırısında yüzlerce kişi hayatını kaybetti. Ancak o gece biri vardı ki kendi canını hiçe saydı ve yüzlerce insanın hayatta kalmasını sağladı. Rusya’nın konuştuğu Müslüman Kahraman 15 yaşındaki İslam Halilov CNN TÜRK ekibinden Emrah Çakmak, Halil Kahraman ve Moskova Temsilcimiz Siyament Kaçmaz’a konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Silah seslerini duydu, koştu, kapıları açtı, insanları tahliye etti...

    Rusya’nın başkenti Moskova kanlı terör saldırısıyla sarsıldı. Crocus Ctiy’de 4 terörist yüzlerce insanın üzerine ateş açtı, terör saldırısında yüzlerce kişi hayatını kaybetti. Ancak saldırı esnasında biri vardı ki kendi canını düşünmedi.

    Halilov, ''Gerçekten acayip korktum ne olduğunu anlayamadım. İnsanlar çığlıklarla benim olduğum tarafa koşmaya başladılar. Ben de onların arasına karıştım ne olduğunu anlayamadım. Sonra ateş sesleri gelince ben durumu anladım. Korku ve panik vardı, kendimi toparladım ben burada görevliyim dedim. Ben bu insanlara yardımcı olabilirim dedim. Sonuçta benim elimde hizmet kapısının anahtarı vardı. İnsanlar koşarken çıkmaz bir yola gidiyorlardı, herkese bağırmaya başladım buraya koşun diye. İnsanların hemen çıkmasını sağlamaya başladım 1. Kattan gelenleri yönlendirdim. Herkes ölmektense ben öleyim daha iyi dedim. Teröristi ben görmedim. Ben eksi 1’de çalışıyorum, teröristler 1. Kattaydı. İnsanlar akın akın gelmeye başlayınca teröristi gördüm. Yüzüyle değil sırtından gördüm. Kamuflajları vardı. Sakallı adamlardı. Çok yakındılar bana. Şok içinde soğukkanlı davranmaya başladım. O an kendimi değil bu insanları düşünmeye başladım. Bütün insanlar çıktıktan sonra en son ben koştum. O an arkamdan vurabilirler diye düşündüm ama bütün insanlar gitmeden gidemezdim. Öldüreceklerse beni öldürsünler dedim. Ben elhamdülillah Müslümanım. Dinimiz herkese yardım etmeyi emrediyor. Bende bunu yaptım. Herkesin çıkmasını beklemeden oradan çıkmadım.'' dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yüzlerce kişiyi kurtardı Rusyanın kahramanı CNN TÜRK te

    EN AZ 100 KİŞİYİ KURTARAN HALİLOV'A KAHRAMANLIK ÖDÜLÜ VERİLDİ

    Halilov, ''İnsanlar sağ olsun beni zaten tanıyan arkadaşlarım vardı Crocus City’de. Okuldan arkadaşlarım da vardı, çevremden tanıdıklar da vardı. Çok destek oldular. Herkes teşekkür mesajlarını yolladı. Para gönderenler bile oldu. Telefonuma teşekkür mesajları yağdı. Bugün Rusya Hükümeti de bana kahramanlık nişanı verdi. Benim yerimde başkası olsa bence başkası da yapardı bunu. Sonuçta o an insanları kurtarmamız bizim görevimizdi. Hem işim olarak hem de bir Müslüman olarak bu benim görevimdi. Herkesin yapması gerekeni yaptım. Ben Kırgızistanlıyım ve Müslümanım.'' ifadelerini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    BABASI DA İSLAM İLE GURUR DUYUYOR

    İslam'ın babası Bahtiyar, ''İsmim Bahtiyar. İslam Halilov'un babasıyım. Ben taksi şoförüyüm. Cuma günü 22 Mart'ta olayın yaşandığı gece ben işteydim ve terör eylemimden haberim çok geç oldu. Oğlum sonradan beni aradığında haberim oldu orda yaşananlardan. Oğlum akşamları okuldan sonra orada çalışıyor. Vestiyer sorumlusu olarak. Oğlum aradığında ben şoka girdim tabii ben nasıl öyle bir şey olabilir diye. İletişim de çok kötüydü, telefonlar kesiliyordu sürekli. Baba dedi, ben burada insanların kurtulmasına yardımcı oldum. Yüz kişiyi kurtardım dedi. Bizim personel kapısını açtım onlara. Oradan onları güvenli bir sokağa çıkardım. Ben de şimdi buradan çıkıyorum dedi oğlum. Orası labirent gibi bir yer. Orayı bilmeyenin girmesi ve çıkması çok zordur. Oğlum orada çalıştığı için onda personel kapısının anahtarı vardı. Oradaki kapıyı açarak insanları dışarı çıkardı ve güvenli bir şekilde tahliye olmalarını sağladı.'' dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yüzlerce kişiyi kurtardı Rusyanın kahramanı CNN TÜRK te

    BABA HALİLOV KATLİAMI YAPAN TERÖRİSTLERE ÖFKE KUSTU

    Bahtiyar, ''Tabii ki bu yaşanan olayların İslam'la Müslümanlıkla hiçbir alakası yok. Çünkü İslam asla böyle bir şeyi emretmez. Tam tersi İslam her zaman insanlara yardım etmeyi, iyilik yapmayı emreder. Bunu yapanların ne dinleri ne de milliyetleri vardı. Cani bunlar. Asıl oğlumun yaptığı gerçek İslam'dır. Çünkü Allah bize bunu emreder. İnsanlara yardım etmeyi emreder. Zor durumda olan herkese oğlum bunu yapardı. Dolayısıyla ben oğlumla çok gurur duyuyorum.'' ifadelerini kullandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow