hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Alman Deutsche Bank'ın hisseleri yüzde 14 düştü

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Amerika'dan Avrupa'ya taşınan bankacılık sektörüne yönelik endişeler Deutsche Bank ile devam ediyor. Bankanın hisselerinde yüzde 14 düştü. Almanya Başbakanı "Endişelenmeye gerek yok" mesajı verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Credit Suisse ile Avrupa'ya taşınan bankacılık sektörüne yönelik endişeler, Deutsche Bank ile devam ediyor. Almanya'nın en büyük pazar payına sahip bankası Deutsche Bank'ın hisseleri, tahvillerinin kredi risk primindeki keskin artışın etkisiyle düşüşünü üçüncü güne taşıdı. Hisselerdeki düşüş yüzde 14'ü aştı. Avrupa'nın en büyük bankalarının yer aldığı Stoxx Europe 600 bankacılık endeksinde yüzde 5'in üzerinde düşüş kaydedildi.

    Alman Deutsche Bankın hisseleri yüzde 14 düştü

    Bu verilere karşın Almanya Başbakanı Olaf Scholz, "Deutsche Bank'ın iş modeli temelden modernize edildi ve yeniden düzenlendi. Çok karlı bir banka. Hiçbir şey için endişelenmenize gerek yok" dedi.

    Alman Deutsche Bankın hisseleri yüzde 14 düştü

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İsviçre bankası Credit Suisse'teki gelişmeler ve ABD'de Silikon Vadisi Bankası ve Signature Bank'ın iflası küresel bankacılık sektörünün sağlığına ilişkin endişeleri artırırken, bu endişeler Avrupa bankalarını 17 Mart'tan beri baskı altına almıştı. Credit Suisse'teki güven krizi küresel finans piyasalarında şok dalgaları yaratırken, UBS 260 milyar dolara varan devlet ve merkez bankası desteğiyle 19 Mart'ta Credit Suisse'i 3 milyar franga satın alacağını duyurmuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow