hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Asgari ücrette 2. toplantı sona erdi: Rakam bugün belli olur mu?

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda gerçekleşen ikinci toplantısı sona erdi. Asgari ücrette konuşulan rakamlar neler? Asgari ücret bugün belli olur mu? Detayları CNN TÜRK Muhabiri Melike Görür aktardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda işçi, işveren ve hükümetten oluşan heyetler saat 10:00'da bir araya gelerek toplantıya başladı. Toplantı yaklaşık 2,5 saat sürdü.

    Değerlendirmeler sonrası bu kez saat 14:00'de ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol ve TÜRK-İş Başkanı Ergün Atalay'ın bir araya gelerek istişare etmesi bekleniyor.

    CNN TÜRK Muhabiri Melike Görür detayları şu ifadelerle aktardı;

    Gözler Asgari Ücret Tespit Komisyonunda. Bugün de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda ikinci kez toplanılacak. Bugünkü toplantıya Bakan Vedat Işıkhan’da katılacak. İşçi kesimli TÜRK-İŞ, işveren kesimini ise TİSK temsil ediyor.

    Bu zamana kadarki görüşmede herhangi bir rakam telaffuz edilmedi. Ancak bugünkü görüşmede işçi kesiminin talebini dile getirmesi, beklentiler arasında yer alıyor.

    İŞÇİ KESİMİNİN TALEBİ NELER?

    TÜRK-İŞ, ‘asgari ücret hayat pahalılığına göre güncellenmeli’ diyor ve yapılan açlık, yoksulluk araştırmasındaysa bekar bir işçinin yaşam maliyetinin 13 bin 400 lira olarak belirlendi. Bu durum TÜRK-İŞ'in bu rakam üzerinden masada pazarlık yapabileceğini gösteriyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İŞVEREN KESİMİ TİSK PEKİ NE TALEP EDİYOR?

    İşveren temsilcisi TİSK'se 'dengeli ücret' diyor. Bunun vurgusunu yapıyor. 'Hem çalışan hem de işveren korunmalı' diyor.

    Ayrıca işverenin bir diğer talebi ise şu anda yürütülen 400 lira olan devlet desteğinin arttırılarak devam ettirilmesi. TİSK'in talebi de bu şekilde.

    ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

    Mevcutta asgari ücret 8 bin 506 Türk lirası. Seçimden önce 500 dolar deniliyordu ve bu da 11 bin liranın üzerine çıkan bir tahmin anlamına geliyor ve asgari ücretin yeni dönemde kaç liraya yükseleceğinin Kurban Bayramı'ndan önce belli olması da bekleniyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow