hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Asgari ücret ne kadar olacak?

    Yeni yılda asgari ücretin ne kadar olacağı, bir süredir kamuoyunun en yakından takip ettiği meseleler arasında. İşçi ve işverenin pazarlığının aralık ayında başlaması bekleniyor. Toplantıya kısa süre kala Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı beklenti anketi yaptırmaya başladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Milyonlarca çalışanın gözü kulağı, aralık ayında başlayacak asgari ücret görüşmelerinde. Hükümetten 'çalışanı enflasyona karşı ezdirmeyeceğiz' mesajları gelirken, emekçilerin beklentisi ise en az yüzde 50’lik zam.

    Milliyet Gazetesi’nin haberine göre, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı işçilerin, işverenlerin ve kamuoyunun beklentilerini tespit etmek üzere araştırma başlattı. Araştırma kapsamında küçük, orta ve büyük ölçekli işletmelerde asgari ücret beklentisi tespit edilecek. Anket sonuçlarının asgari ücret tespit komisyonu toplantısında kamuoyuna duyurulması bekleniyor.

    Komisyonun ilk toplantısının aralık ayının ilk haftası gerçekleştirilmesi bekleniyor. Toplantıların aralık ayı sonuna kadar sürmesi bekleniyor. 2022 yılı başında yapılan yüzde 50’lik zam ile ücret 4 bin 253 lira olmuştu. Temmuz ayına gelindiğinde yapılan 2. zam ile 5 bin 500 liraya yükselmişti. Böylece bir önceki yıla göre yapılan zam yüzde 90’ı aşmıştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Asgari ücretin belirlenmesinde temel alınan en önemli parametrelerden biri enflasyon. Tüketici fiyat endeksinin yıllık yüzde 85’in üzerinde seyretmesi, en az yüzde 50’lik zam beklentisi oluşturdu. Nihai karar tespit komisyonunun son toplantısından çıkacak.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow