hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Borsa normal seyrine döndü mü?

    Borsa 2023 yılında yükseliş trendini uzunca bir süre devam ettirdi. Bu dönemde bir halka arz çılgınlığı oldu. Fakat özellikle 7 Ekim sonrası borsa bazı dalgalanmalara sahne oldu ve son 5 haftada borsadan kaçan yatırımcı sayısı 1 milyonu aştı. Halka arz çılgınlığı bitti mi? Detayları Ekonomist Doç. Dr. Filiz Eryılmaz aktardı. Yunus Emre Can'ın haberi...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yeni ekonomi politikalarıyla faizler arttırıldı. Altın ise ciddi bir yatırım aracı olarak görülmeye başlandı. Durum böyle olunca borsaya olan ilgide de azalma görülmeye başlandı.

    Ekonomist Doç. Dr. Filiz Eryılmaz, “Genel olarak 2024 halka arz takvimine baktığımızda aslında bu çılgınlık bitmemiş gibi görünüyor. Yani yine bu yılda özellikle bu sermayenin tabana yayılması ilkesi gereği yine güçlü halka arzların olacağı bir yıl olacak gibi görünüyor. Tabi şu var yani o halka arzlardaki güçlü performansı bu yıl göremeyebiliriz. Dolayısıyla yılın ilk 6 ayında borsaya güçlü bir yerleşik beklemediğimiz için güçlü bir yükseliş performansı beklemiyoruz” sözlerini kullandı.

    Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarının kararlarına bakıldığında Türkiye ekonomisinin toparlanma sürecine girdiği görülüyor.

    BU OLUMLU HAVA ÖNÜMÜZDEKİ SÜREÇTE DEVAM EDECEK Mİ?

    Eryılmaz, “Genel olarak bekle gör modundalar. Seçim geçtikten sonra bu minvalde gidersek işte bir Merkez Bankası başkan değişikliği de olmazsa, ben kredi notunda bir iki kademe birden artışlar bekliyorum” ifadelerini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    YENİ HAFTADA UZMANLARIN PİYASALARLA İLGİLİ BEKLENTİSİ NE?

    Filiz Eryılmaz, “Perşembe günü Amerika’nın büyüme rakamlarım gelecek. Bu nedenle Perşembe-cuma altın yatırımcıları için ve ABD piyasalarında pozisyonu olan yatırımcılar için çok kıymetli olacak” sözlerini kullandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow