hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Borsada dalgalanma sürecek mi? Altın yatırımcısı ne yapmalı?

    ABD Merkez Bankası FED Başkanı Poweel'ın faiz artırımında 'Şahin tonu artırması' yani artırımın beklenenden fazla olacağını söylemesi küresel piyasalarda dalgalı bir seyire neden oldu. Borsa İstanbul'da da hafta başından beri dalgalı bir seyir izleniyor. Bu seyir sürecek mi? Yatırımcı bu gibi dalgalı seyirlerde neye dikkat etmeli? Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Şirin Sarı, ekonomi gündemini CNN TÜRK yayınında değerlendirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Piyasalar ABD'den gelen faiz açıklamalarını takip ediyor. BİST 100, dün günü yüzde 1,05 değer kazancıyla kapattı. ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell "Enflasyonu düşürmede başarısızlığın maliyeti, başarmanın maliyetinden daha ağır olur" dedi. "Faiz kararı için verileri bekliyoruz." açıklamasında bulundu.

    Borsa İstanbul'da da hafta başından beri dalgalı bir seyir izleniyor. Bu seyir sürecek mi? Yatırımcı bu gibi dalgalı seyirlerde neye dikkat etmeli?

    Borsada dalgalanma sürecek mi Altın yatırımcısı ne yapmalı

    ALTIN YATIRIMCISI NE YAPMALI?

    Yatırımcının dikkati altın fiyatlarının üzerinde. FED Başkanı Powell'ın iki günlük konuşması sona erdi. Ons altın Mart kazanımlarını geri verdi. Şimdi ise piyasa yarın açıklanacak ABD tarım dışı istihdam rakamlarına odaklandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Altın, Powell'ın şahin yorumları ve beklenenden sıcak ABD istihdam verilerinin baskısıyla ons başına 1.810 dolar yakınında tutunarak iki ayın en düşük seviyelerine yakın işlem görüyor.

    FED açıklaması sonrası düşüşe geçen altının yönü ne olacak? Altın yatırımcısını önümüzdeki günlerde ne bekliyor? Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Şirin Sarı, ekonomi gündemini CNN TÜRK yayınında değerlendirdi.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow