hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ek MTV'de takvim işliyor… Ödenmezse ne olacak?

    Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi ile ilgili karar Anayasa Mahkemesi’nden çıktı. Yüksek mahkeme oy birliği ile ek verginin iptalini reddetti. Şimdi ek MTV süreci kaldığı yerden devam edecek. İlkini ödeyenler için ikinci taksiti kasım ayı sonuna kadar ödenecek. Peki ilk taksiti ödemeyenler ne yapacak? Ayrıntılar haberimizde.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle oluşan finansman ihtiyacı dolayısıyla yapılan ek Motorlu Taşıtlar Vergisi düzenlemesi, Anayasa Mahkemesi’ne taşınmıştı. Yüksek mahkeme, MTV alınmasını öngören düzenlemenin iptali istemini oy birliğiyle reddetti. Bu kararın ardından gözler gecikme faiz oranı ve ikinci taksit dönemine çevrildi.

    Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi’nin ilk taksitinin 6 Eylül'e kadar ödenmesi gerekiyordu. İlk taksit döneminde yaklaşık 13,2 milyar lira gelir elde edilmiş, hedeflenen tahsilatın yüzde 87'si karşılanmıştı. Bu dönemi kaçıran araç sahipleri aylık yüzde 2,5 gecikme faizi ile ilk taksiti ödeyebilecek. İkinci taksitin ödeme süresi ise 30 Kasım'da sona erecek.

    Ek MTVde takvim işliyor… Ödenmezse ne olacak

    Ödemeler, Gelir İdaresi Başkanlığı’na ait "gib.gov.tr" internet adresi, interaktif vergi dairesi ve GİB mobil uygulamasından, anlaşmalı bankaların kredi veya banka kartlarıyla banka hesabından, şubelerden, mobil, telefon ve internet bankacılığı üzerinden yapılabilecek. Ayrıca, vergi dairesi veznelerine, PTT şubelerine de ödemede bulunulabilecek.

    Peki o vergi ödenmezse ne olacak?

    Taşıtların satış ve devir işlemleri için Motorlu Taşıtlar Vergisi’nin ve ek verginin ödenmiş olması gerekiyor. Ek MTV ödenmediği takdirde araç muayeneleri yapılmayacağı gibi trafikten çekme, hurdaya ve yurt dışına çıkarma dolayısıyla tescil kapatma işlemleri de gerçekleştirilemeyecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow