hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Esnafa hibe desteği ödemeleri başladı mı, ne zaman yatacak? Hibe desteği ödeme tarihi 2021 belli oldu!

    Esnafa hibe desteği kapsamında 3 bin ve 5 bin TL’lik yardım ödemelerinin ne zaman yapılacağı merak ediliyor. E-Devlet üzerinden başvuruların alındığı hibe desteği başvuruları 23 Haziran 2021 tarihine kadar devam edecek. İşte, Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanması beklenen esnafa hibe desteği ödeme tarihleri belli oldu mu, ne zaman?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hibe desteği olarak duyurulan esnafa 3 bin ve 5 bin TL'lik destek miktarı, ne zaman hesaplara yatacağı ile gündemde yer alıyor. Esnafa hibe desteği için başvurular 2 hafta daha devam edecek. 30 Mayıs-23 Haziran döneminde tüm vatandaşlar başvuruda bulunabilecek. Başvuruya ilişkin tüm süreçler "turkiye.gov.tr" adresi üzerinden e-Devlet Kapısı aracılığıyla yürütülecek. İşte, Ticaret Bakanlığı tarafından e-Devlet üzerinden başvuruda bulunan kişilerin değerlendirildikten sonra hesaplarına yatırılacak olan hibe desteği ödemesi ile ilgili son bilgiler..

    HİBE DESTEĞİ ÖDEME TARİHİ 2021 BELLİ OLDU MU?

    Esnafa hibe desteği ödemesi, Ticaret Bakanı Mehmet Muş'un son dakika açıklamasıyla birlikte 10 Haziran 2021 tarihinden itibaren esnafların IBAN hesap numaralarına yatırılmaya başlandı. Hibe desteği ödemeleri NACE kodlarına göre başvuranlara 3 bin ve 5 bin TL olmak üzere iki farklı tutar hesaplara yatırılacak. 

    HİBE DESTEĞİNDEN KİM NE KADAR ÖDEME ALACAK?

    1 milyon 384 binden fazla esnaf ve sanatkara iki ayrı grup halinde 4 milyar 622 milyon liralık destek verilecek. Birinci grupta kahvehane, kafe, çay bahçesi gibi yerler ile okul ve personel servisleri, düğün salonları, öğrenci yurtları, kantinler, kırtasiyeler, internet kafeler, hamamlar, lunaparklar gibi işletmeler yer almaktadır. Sayıları toplamda 235 bine ulaşan bu işletmelere bir defaya mahsus 5 bin liralık hibe ödemesi yapılacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İkinci grupta bakım, onarım, tamirat, kaporta işleri ile uğraşanlar, seyyar satıcılar, sıhhi tesisatçılar, hırdavatçılar, müzisyenler, oto yıkamacılar, kuru temizlemeciler, oyuncak, kozmetik ve hediyelik eşya satıcıları, camcılar, çilingirler, bakırcılar, kalaycılar, ayakkabıcılar, konfeksiyoncular, tuhafiyeciler, zücaciyeler, kurs işletmecileri yer almakta.

    İkinci gruba daha önceki destek ödemelerinden yararlanan lokantalar, pastaneler, dondurmacılar, terziler, berberler, taksici, minibüsçü, otobüsçü ve pazarcıların da dahil olacak. Toplamda 1 milyon 150 bini aşkın işletmeyi kapsayan bu gruptaki vatandaşlarımıza bir defaya mahsus 3 bin lira hibe ödemesi yapılacak.

    Hibe desteği başvurusu nasıl yapılır e-Devlet

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow