hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kentsel dönüşüm kredisinin detayları

    Hazine ve Maliye Bakanlığı, geçen hafta kamuoyuna duyurulan kentsel dönüşüm kredisinin detaylarını paylaştı. Peki buna göre kimler kentsel dönüşüm kredisinden yaralanabilecek? Kredi faiz oranı ne kadar olacak? Kentsel Dönüşüm Uzmanı Nihat Şen yanıtladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ülkemizde yaşanan deprem felaketinin ardından herkes oturduğu binanın depreme dayanıklı olup olmadığını sorgulamaya başladı.

    Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın hazırladığı kentsel dönüşüm kredi paketinden kimlerin nasıl yararlanabileceği, vade-faiz oranlarının ne kadar olduğu, kiracı ve işyerlerinin durumuna dair detaylar paylaşıldı.

    Kentsel dönüşüm kredisinin detayları

    Kentsel Dönüşüm Uzmanı Nihat Şen bu krediye dair, “Bakanlığın yetkilendirdiği herhangi bir özel firmaya binaların riskli olup olmadığının tespitini yaptıracaklar ve rapor kesin kesinleştikten sonra binaların tahliyesi gerçekleştikten sonra kredi müracaatı talebinde bulunabilirler” ifadelerini kullanırken, bir hak sahibi adına faiz desteği sağlanacak toplam kredi tutarı 3 milyon lirayı aşamayacak. İlk daire için 0.79, diğeri için 0.89'la kredi verilecek. İşyeri güçlendirmek isteyen kişilere de ayrıca destek verilecek. Şen, işyerini güçlendirmek isteyen kişilere verilecek krediye ilişkin de “İşyerlerini de krediyle güçlendirmek isteyenler, 800 bin TL, 1.10 faizle kredi kullanabilirler” dedi ve ekledi: “Bu krediden faydalanılabilmenin en önemli şartından biri çok mülkiyetli yerlerde tüm kat maliklerinin çoğunluğunun üçte iki veya toplu olarak anlaşmaları halinde krediden faydalanabilecekler.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow