MB'den seçim öncesi son faiz kararı
Para Politikası Kurulu yarın toplanıyor. Toplantının ardından Merkez Bankası yerel seçim öncesi son faiz kararını açıklayacak. Beklentiler nasıl? Detaylar haberimizde.
Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, Başkan Fatih Karahan başkanlığında toplanacak. Toplantıda mart ayına ilişkin faiz kararı belirlenecek. Alınan kararın saat 14.00’te açıklanması bekleniyor.
Merkez Bankası, reel sektör ve finansal sektör temsilcilerinden oluşan 70 katılımcıya enflasyondan faize kadar beklentileri de sordu. Peki o ankette katılımcılar ne cevap verdi?
Şubat ayında gerçekleştirilen Para Politikası Kurulu toplantısında, politika faizi yüzde 45 seviyesinde sabit tutulmuştu. Böylece önceki 8 toplantıda art arda gelen faiz artırım süreci sona ermişti.
Ekonomistler, mart ayında da Merkez Bankası'nın politika faizini sabit bırakmasını bekliyor.
Enflasyon beklentileri de yükseldi. Ankete göre, politika faizine ilişkin cari ay sonuna yönelik beklenti yüzde 45, 3 ay sonrası için ise yüzde 46,85 oldu. 12 ay sonrası için politika faizi beklentisi de yüzde 36,62'den yüzde 36,96'ya çıktı.
Ankete göre geçen ay yüzde 3,17 olan mart ayı tüketici enflasyonu artışı beklentisi, bu anket döneminde yüzde 3,43'e çıktı. Cari yıl sonu TÜFE beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 42,96 iken, bu anket döneminde yüzde 44,19 olarak gerçekleşti. 12 ay sonrası TÜFE beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 37,78'den yüzde 36,70'e geriledi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Yatırımcılar Dikkat! O Gelişme Altın ve Dolarda Yeni Zirve Getirebilir
HABER... Kritik veri açıklandı! 4 aylık zam farkı belli oldu: En düşük emekli maaşı için yeni tahmin...
2. DÖNEM BUZAĞI DESTEKLEME BAŞVURU TARİHLERİ: Buzağı desteği sonj başvuru tarihi ne zaman?
6 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU: Bu Salı BİM’de Neler İndirimde?
Nisan enflasyonuyla ödemeler değişti! Evde bakım, engelli aylığı, 65 yaş maaşı, hastalara nakdi yardım...