hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    AÇIKLANDI! Mart 2024 TCMB (Merkez Bankası) faiz kararı ne kadar, yüzde kaç oldu?

    AÇIKLANDI Mart 2024 TCMB (Merkez Bankası) faiz kararı ne kadar, yüzde kaç oldu
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Merkez Bankası faiz kararı için gözler bugün Para Politikası Kurulu toplantısındaydı. TCMB'den yapılan politika faizi açıklaması ise mart ayındaki faiz kararı netleşti. Peki, Merkez Bankası Mart 2024 faiz kararı ne kadar, yüzde kaç oldu? İşte TCMB mart ayı faiz kararı açıklaması...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Merkez Bankası'nın her ay Para Politikası Kurulu toplantısı sonrasında açıkladığı faiz kararı için geri sayım sona erdi. Döviz kurundaki değişim sonrasında TCMB'nin mart ayında açıklayacağı karar merak konusu olmuştu. Geçtiğimiz ay uzun bir sürenin ardından faizleri sabit bırakan TCMB'nin bu ayki kararı ise para piyasalarına yön verecek. 

    TCMB’nin PPK toplantı takvimi içerisinde yer alan bilgilere göre Mart ayına ilişkin karar 21 Mart 2024 Perşembe günü duyuruldu. TCMB saat 14.00’te politika faizini açıkladı.

    MART AYI FAİZ KARARI NE KADAR, YÜZDE KAÇ OLDU?

    Geçtiğimiz haftalarda yapılan açıklamalarda parasal sıkılaşma politikası kapsamında gerekirse TCMB’nin elindeki imkanların kullanılmaya devam edileceği bilgisi paylaşılmıştı. Bu kapsamda mart ayındaki beklenti faizlerde artış gelebileceği yönünde olmuştu. Yapılan açıklamaya göre TCMB faizleri 500 baz puan artırarak faizi yüzde 50'ye yükseltti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow