hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Uzman isim açıkladı: Piyasa en kötüsünü fiyatlamadı

    İsrail-Hamas savaşı nedeniyle piyasalar da tedirgin. Özellikle altın ve petrol fiyatları tırmanıyor. Uzmanlara göre piyasa henüz en kötü senaryoyu fiyatlamadı. Peki, bu ne anlama geliyor? Altın daha da yükselecek mi? Kanal D Haber'den Oğuz Şahin, Ekonomist Doç. Dr. Filiz Eryılmaz'a sordu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "PİYASA EN KÖTÜSÜNÜ FİYATLAMADI"

    Ekonomist Doç. Dr. Filiz Eryılmaz, "Piyasalar henüz savaşta en kötü fiyatlamayı yapmadı. Bu işin yerel düzeyde kalacağı fiyatlaması var. Şu an kötü ve en kötü fiyatlanmadı" değerlendirmesinde bulundu.

    "ALTIN VE PETROL TIRMANIŞTA"

    Ama bu bile piyasaları altüst etti. Altın zirve tırmanışına devam ederken, petrol de yerinde durmuyor. Piyasaların gözü Gazze sınırında.

    "GÜVENLİ LİMANA TALEP ARTACAK"

    Füzeler ateşlenmeden hemen önce, 6 Ekim Çarşamba günü piyasa kapanışında gram altın bin 695 liraydı. Bu haftayı bin 800 lirayla, yani bir haftada üzerine 105 lira koyarak kapattı gram altın. Doç. Dr. Filiz Eryılmaz, "Savaşla ilgili haber akışları kötüleştikçe, güvenli liman talebiyle altın fiyatları daha da artacaktır" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İSRAİL'İN GAZZE'YE KARA HAREKATI

    İsrail'in eli kulağındaki kara harekatı ve İran'dan gelen "Kara harekatı başlarsa müdahale ederiz" açıklaması hem dünyayı hem de piyasaları tedirgin ediyor.

    "SURİYE, LÜBNAN VE İRAN DAHİL OLURSA..."

    Doç. Dr. Filiz Eryılmaz, "En kötü senaryo işin içine Suriye, Lübnan ve İran'ın karışması. Hem petrol tarafında hem altın tarafında yüksek fiyatlar gündemde olabilir" diye konuştu.

    PETROL FİYATLARI YÜKSELİŞTE

    İlk etkilenecek olan petrol yüzde 5'lik artışla 91 doları test etti ve hala 90 doların üzerinde. Doç. Dr. Filiz Eryılmaz, "Savaşa ilişkin gelecek her kötü haber petrol fiyatını yükseltecektir" dedi.

    "ALTINDA GÜÇLÜ DÜŞÜŞ BEKLEMİYORUM"

    Uzmanlara göre savaşın derinleşmesi, güvenli liman olan altına talebi daha da artıracak ve asıl yükseliş beklentisi ise 2024. Filiz Eryılmaz, altında güçlü düşüş beklemediğini söyledi. Eryılmaz şöyle konuştu:

    "Hem savaş fiyatlamasını hem şahin Fed ve şahin merkez bankalarını birlikte değerlendirdiğimizde bundan sonraki süreçte altında çok güçlü düşüşün olacağı bir süreç açıkçası ben beklemiyorum. 2024'ün ikinci çeyreği itibariyle de altın, merkez bankaları faiz indirecek fiyatlamasıyla yükselişine başlar diye düşünüyorum."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow