hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Türkiye’de dolarizasyon biter mi?

    KAYNAKBuse Güngör / Cnnturk.com Muhabiri

    Merkez Bankası yurt içi yerleşiklerin döviz mevduatı ile ilgili son verileri açıkladı. Döviz mevduatı son bir haftada 1 milyar 48,30 milyon dolar düşüş gösterdi. Peki bu ne anlama geliyor?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Merkez Bankası döviz mevduatıyla ilgili verileri açıkladı. Döviz mevduatındaki düşüş dikkat çekti.

    Merkez Bankası’nın verilerine göre, yurt içi yerleşiklerin döviz mevduatı bir önceki hafta 177 milyar 204,9 milyon dolardı. 29 Aralık ile sona eren haftada bir milyar dolardan fazla düşüş yaşanarak rakam 176 milyar 156,60 milyon dolara geriledi.

    Gerçek kişilerin döviz mevduatlarındaysa bir önceki haftaya göre 693,70 milyon dolar artarak, 102 milyar 148,60 milyon dolara yükseldi. Tüzel kişilerin döviz mevduatı ise 1 milyar 741,80 milyon dolar azalarak 74 milyar 8,10 milyon dolara indi.

    Yurt içi yerleşiklerin parite etkisinden arındırılmış toplam yabancı para mevduatı 1 milyar 352 milyon dolar azaldı.

    Ekonomist Doç. Dr. Ata Özkaya, “Döviz mevduatlarında yaklaşık 1 milyar 300 milyon dolar pariteden arındırılmış hesaplarda bir azalma söz konusu. Burada yatırımcıların dövize olan ilgisi bir miktar azalsa da haziran ayının şokunu takiben genel itibarıyla alt seviyede olduğumuzu söyleyebiliriz. Bu alt seviyede de sürecin devam edeceğini söylememizde mahsur yok” ifadelerini kullandı. 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow