hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ayasofya Camii'nin elektriği Kilis’ten! Güneş enerjisi santrali tamamlandı

    Kilis’te bulunan ve mülkiyeti Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne ait olan 1 milyon watt gücündeki güneş enerjisi santrali tamamlanarak hizmete alındı. Bu santral yılda 1 milyon 400 bin kilowatt saat elektrik üretecek. Sultanahmet'teki Ayasofya Camii, elektrik enerjisini artık bu güneş enerjisinden alacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kilis'te güneş enerjisi santralinin yapımı tamamlandı. Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne ait projeyle birlikte yılda 1 milyon 400 bin kilowatt elektrik üretilecek.

    Üretilen elektrik enerjisi ile Vakıflar Genel Müdürlüğünün Ankara’daki tesisleri Ayasofya-İ Kebir Cami-i Şerifi ve Eyüp İmarethanesinin tüketiminin karşılanması amaçlanıyor.

    Ayasofya Camii’nin yıllık elektrik tüketimi 320 bin kilowatt, Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün yıllık elektrik tüketimi 820 bin kilowatt, Eyüp İmarethanesi'nin yıllık elektrik tüketimi 260 bin kilowatt olarak hesaplandı.

    Bu da toplamda yılda 1 milyon 400 kilowatt elektrik tüketimi gerçekleşirken, Kilis’teki hayata geçirilen bu proje ile üretilen elektrik ile tüketimin tamamının karşılanması hedefleniyor.

    Üretilen güneş enerjisi santrali sayesinde, Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün yıllık 5 milyon TL tasarruf etmesi sağlanacak. Ayrıca, santralin ömrü 25 yıl olduğu için bu süre zarfında toplamda 125 milyon TL tasarruf edilmesi bekleniyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow