hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    CHP-DEM arasında ‘kazanım’ gerilimi

    KAYNAKCNN TÜRK

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, katıldığı bir televizyon programında DEM Parti için, "Bize de kaybettirecekleri birçok yer olabilir" dedi. DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan'dan ise "Kaybettirmek ya da kazandırmak gibi bir derdimiz yok" açıklaması geldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Seçimlere geri sayım sürerken dikkat çeken açıklamalar gündemde.

    CHP lideri Özgür Özel katıldığı bir televizyon programında “DEM'in kent uzlaşısı yorumu 'biz kimseyle anlaşmayacağız, kendi adayımızı çıkaracağız. Kazanamayacağımız yerlerde aday olarak oy verebileceğimiz kişileri destekleyeceğiz' şeklinde. DEM'den çok farklı açıklamalar duyduğumuz oluyor” ifadelerini kullandı.

    CHP-DEM arasında ‘kazanım’ gerilimi

    DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan ise bu açıklamalara, “Kaybettirmek ya da kazandırmak gibi bir derdimiz yok. Böyle bir gündemimiz de yok. Kazanmak, kazanımlarımızı arttırmak istiyoruz” sözleriyle yanıt verdi.

    Bir yandan yerel seçimler aday belirleme sürecinde iş birliği görüşmeleri. Ardından gelen bazı illerde aday desteklemek için yapılan iş birlikleri.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CHP-DEM arasında ‘kazanım’ gerilimi

    Özgür Özel, "Bu CHP'nin tek başına girdiği bir seçim. Herhangi bir ittifak yok" dedi ama ardından da kent uzlaşısı için ayrı parantez açtı. “Kent uzlaşısı olarak adlandırılan uzlaşı sağlanmış durumda, belli adayları var bize de kaybettirecek birçok yer olabilir. İmza, yazı, kaşe, sözleşme, protokol böyle bir şey yok.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow