hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    CHP-DEM Parti arasında örtülü ittifak mı?

    KAYNAKCNN TÜRK

    CHP ile DEM Parti arasında örtülü iş birliği mi var? Bu konuyla ilgili hem iki partiden hem de Cumhur İttifakı’ndan açıklama geldi. Kim, ne dedi? Haberimizde.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CHP, DEM Parti arasında iş birliğinin boyutları aday listeleri sonrası yeniden gündemde. DEM Parti, CHP ile anlaşılan noktalardan birinin İstanbul'un Esenyurt mesajını vermişti.

    DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, “CHP'nin ne dediğini bilmiyorum ama kent uzlaşısı çerçevesinde Esenyurt değerlendirildi” ifadelerini kullandı.

    CHP-DEM Parti arasında örtülü ittifak mı

    CHP lideri Özgür Özel ise kent uzlaşısı kapsamında bir protokol imzalanmadığını söyledi. "Eğer DEM Parti bir yerde kent uzlaşısı kriterlerine müsait görüyorsa aday çıkarmıyor. Bunu da bizimle bir protokole bağlamıyor." değerlendirmesini yaptı.

    Peki başka il ve ilçelerde iş birliği olacak mı? DEM Parti ile CHP arasında kent uzlaşısı adı altında iş birliği sağlanan yerlerden biri Mersin mi olacak? Henüz bu konuda bir kesinlik olmadığı belirtiliyor. Kesin aday listeleri açıklanana kadar sürecin devam edebileceği vurgulanıyor.

    Peki diğer partilerden açıktan ilerlemeyen CHP-DEM iş birliği, dirsek temasına ne yorumlar geliyor?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CHP-DEM Parti arasında örtülü ittifak mı

    AK Parti MKYK Üyesi Mahir Ünal, “Bugün CHP, açık bir şekilde yapmıyor bunu, bu da çok çirkin. Şimdi ittifak yapıyor musunuz, yapmıyor musunuz? Milletin bunu bilmesini istemiyoruz dediğiniz hiçbir şey siyasal değildir. Milletten kaçırdığınız hiçbir şey siyasal değildir. Millete rağmen siyaset olmaz” dedi.

    Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici de "CHP, şark kurnazlığı yapıyor. Millet bunu yemeyecek" değerlendirmesinde bulundu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow