hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    CHP'de hangi adaylar yapay zekayla belirlendi?

    KAYNAKCNN TÜRK

    CHP'de istifaların ardından art arda sert açıklamalar gündemden düşmezken, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'den yerel seçim sürecinde aday belirleme sürecine ilişkin dikkat çekici bir açıklama geldi. Özel, aday belirleme sürecinde yapay zekayı da kullandıklarını söyledi. Hatta bir adayın yapay zeka aracılığıyla seçildiğini anlattı. Peki, CHP yapay zeka ile adayı nasıl belirledi? O aday kim? Detaylar haberimizde...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ÖZEL: ADAYLARI SEÇERKEN YAPAY ZEKA KULLANDIK

    Yerel seçimlere geri sayımda CHP'de aday tartışmaları sürerken, CHP Genel Başkanı Özgür Özel aday belirleme yöntemlerine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Yapay zekadan yararlandıklarını söyledi. Ve Özel isim vermedi ama bir adayın bu yöntemle belirlendiğini belirtti.

    CHPde hangi adaylar yapay zekayla belirlendi

    "ANKETTE OLMAYANLARI YAPAY ZEKA SEÇENEK YAPIYOR"

    Peki, CHP yapay zeka ile nasıl aday belirledi? Özel, yapay zeka denetiminde bilgisayar destekli telefon yöntemiyle anket yapan firmalarla ağırlıklı olarak çalıştıklarını belirtti. İşleyişi İzmir'de anlattı. "Ankette ismi olmayan birisi bütün açık uçlu sorularda yüksek frekans veriyor. 'Bunu ankete dahil etmek ister misiniz?' diyor, dönüyorlar bize. Biz de soruyoruz, böyle bir isim çıkıyormuş ankette. Evet, önceki dönemde milletvekili adayımızdı, başvuru yapmadı. Kendisini ankete koyuyoruz, değerlendirmeye dahil ediliyor" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CHPde hangi adaylar yapay zekayla belirlendi

    ÖZEL: YAPAY ZEKANIN ADAYLARI VAR

    Peki, CHP'de bu yöntemle önerilenler aday oldu mu? Özgür Özel, "Bunların içinden aday olmak istemeyenler oldu. Adaylığı kabul edenler, hatta adaylaşanlar oldu. Yapay zekanın böyle bir katkısı oldu. Yapay zekanın anketler, görüşmeler üzerinde, niteliksel görüşmeler üzerinde böyle katkılarını aldık ve bundan sonra da almaya devam edeceğiz" diye konuştu.

    CHP Genel Başkanı, bir önceki döneme göre 25 kat fazla anket yaptırdıklarını da söyledi.

    YAPAY ZEKA İLE BELİRLENEN O İSİM KİM?

    Peki, yapay zeka ile belirlenen o isim kim? CHP kaynakları isim vermedi ama bu yöntemle bir ilçenin adayının belirlendiği belirtiliyor. Diğer seçim bölgeleri için de aday adayı havuzunun geliştirildiği vurgulanıyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow