hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Depremzede gence yeni kafatası yapıldı! 19 yaşındaki Murat sağlığına kavuştu

    KAYNAKCNN TÜRK

    19 yaşındaki Murat Özdemir, 6 Şubat 2023'te İskenderun'daki evinde yakalandı depreme. Evden çıkmayı başardı ancak sokakta bir hastane binası üzerlerine yıkıldı. Enkaz altında kalan Murat, kafatasının bir kısmını kaybetti. Murat'a müjdeli haber Ankara'dan geldi. Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hekimler, Murat'a kafatası yaptı. Ameliyat sonrası desteksiz ilk adımlarını atan Murat Özdemir, CNN TÜRK'e konuştu. Nisan Korkmaz ve Melih Baytürk'ün özel haberi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Özdemir, ''Depremde duvarın altında kaldığım için 4 buçuk ay hastanede yattım. 1 yıla yakın yürüyemedim. Şu an yürüyebiliyorum. Tekrar yürüyebilmek, kimseye bağımlı kalmamak çok güzel.'' ifadelerini kullandı.

    Ameliyatın üzerinden sadece 9 gün geçmesine rağmen 19 yaşındaki Murat, desteksiz ilk adımlarını attı. Üstelik ona kafatası üretilen merkezde.

    İlk adımları onu yeni hayatına götürdü. 19 yaşındaki Murat Özdemir. 6 Şubat depreminde kafatasının bir kısmını kaybetti. Hem sağlığına, hem de yeni hayatına Ankara'da kavuştu.

    Depremzede gence yeni kafatası yapıldı 19 yaşındaki Murat sağlığına kavuştu

    Ameliyatı, Türkiye'deki tek beyin cerrahisi merkezine sahip olan Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapıldı. Medikal Üretim Tasarım Merkezi'nde Murat Özdemir'e 3 boyutlu yazıcılarla titanyumdan kafatası üretildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Depreme İskenderun'daki evlerinde yakalandı Murat. Annesi ve kardeşiyle evden çıkmayı başardılar. Ama üzerlerine bir hastane binası yıkıldı. Deprem nedeniyle üniversite hazırlığı yarıda kalan Murat Özdemir, tekrar sınava hazırlanıp yazılım okumak istiyor.

    Depremzede gence yeni kafatası yapıldı 19 yaşındaki Murat sağlığına kavuştu

    Murat, ''Benim şu anda ayakta durabilmem tek başıma ona borçluyum. O yüzden bunun üzerinde okumayı isterim.'' dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow