hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    CNN TÜRK MOSSAD'a çalışan casusun raporlarına ulaştı

    KAYNAKCNN TÜRK

    Milli İstihbarat Teşkilatı, geçtiğimiz günlerde İsrail’in istihbarat birimi MOSSAD’a çalışan bir şebekeyi daha çökertti. MOSSAD’a çalışan bir çiftin faaliyet raporlarına ise CNN TÜRK Muhabiri Çağdaş Evren Şenlik ulaştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MOSSAD ajanlarına ardı ardına kritik operasyonlar düzenleniyor. Casusluk yapanlar bir bir yakalanıyor.

    Son operasyon kapsamında özel dedektif Ersin Tumlucalı ve eşinin 9 yıl boyunca MOSSAD ile bağlantılı olduğu tespit edilmişti. Bir şebeke kurarak hem İstanbul'da hem de Hamburg'da casusluk faaliyetleri yürüttükleri belirlenmişti. Orta Doğulu kişileri takip eden ve raporlayan casusluk çetesinin Hamburg'daki görevine ilişkin belgelere CNN TÜRK Muhabiri Çağdaş Evren Şenlik ulaştı.

    Şenlik detayları şu şekilde aktardı;

    16.42 dükkandan çıktıkları ve el ele şehir merkezine yürüdükleri yazıyor bu raporun içerisinde. Belirttiğimiz gibi yine bu Orta Doğulu çift Hamburg'da günler boyunca takip ediliyor

    HAMBURG'DA ORTA DOĞULU ÇİFTİ TAKİBE ALAN MOSSAD CASUSLARI HER TAKİP KARŞILIĞINDA 25 BİN EURO ALDIKLARI ORTAYA ÇIKTI

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Çağdaş Evren Şenlik, ''Burada da Ersin Tumlucalı ve beraberindeki ekibin aldığı para yer alıyor. Yani MOSSAD kaç paraya çalıştırdı? MOSSAD bu ekibi 25 bin euro'ya çalıştırdı. Her takip başına, her faaliyet başına da 25 bin euro verdiler.'' dedi.

    MOSSAD'ın özel geliştirdiği iletişim ağı üzerinden siparişi verdiği ve özel dedektif Ersin Tumlucalı'nın ödemelerini zaman zaman Avrupa'daki şehirlerde yüz yüze aldığı da tespit edildi.

    Şenlik, ''O restoranda ne yedikleri rapora geçiriliyor. Bunun yanı sıra içtikleri bir su bile yine raporda yer alan detaylardan. Hatta15.43'de geçen mesajda şöyle bir ifade var 'Yemeklerini bitirdikten sonra yiyecekleri paket yaptırdılar.' yani aldıkları nefese kadar tüm rapor MOSSAD'a geçiriliyor.'' şeklinde anlattı.

     

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow