hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Eski binalara ilgi neden arttı?

    KAYNAKCNN TÜRK

    Konut fiyatlarının yüksek olması ve kredi sıkılaşmasına gidilmesi ev almayı zorlaştırdı. Bu durum şehirlerde yaşı büyük, yorgun konutlara ilgiyi artırdı. Peki bu deprem tehlikesini göz ardı mı ettiriyor?

     

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gayrimenkul Uzmanı Sevgi Hançer, ''Şu anda krediler yetersiz olduğu için konut satışlarımızda bir gerileme başladı.'' dedi.

    Artan konut fiyatlarına karşı önlemler alındı. Konutta ortaya çıkan balon fiyatlar geriledi ancak konuta erişim gerilemeye başladı.

    Konut fiyatlarının yüksekliği ve kredi seçeneklerinin dar olması ev alacakları yeni arayışlara yönlendirdi. Artık daha yorgun binalar tercih edilmeye başladı ancak burada ''Deprem tehlikesi göz ardı mı ediliyor?'' sorusunu akıllara getirdi.

    Gayrimenkul Uzmanı Can Avunca, ''Bulunduğumuz bölgede; Şişli, Beşiktaş, Sarıyer özellikle eski binaları arayan müşterilerimiz var. Uygun fiyatlı, içine girip masraf yapabilecekleri sonrasında satabilecekleri yer arıyorlar.'' dedi.

    Kredi daralması istatistiklere de yansıdı. 10 yıl öncesine kadar satın alınan her yüz konuttan 45'inde kredi kullanılırken şimdilerde o rakam 8'e düştü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ev sahibi olmak isteyenler son dönemlerde eski, kırık, dökük bodrum katı ve metruk denilebilecek bakımsız konutlara rağbet göstermeye başladı.

    Sevgi Hançer, ''Giriş altı kot farkından olan dairelerini satın alıp tadilat yaptırıyorlar ve kendisi oturuyor. Dışarıya 40-50 bin TL kira vermekten kurtuluyor.'' dedi.

    Daha uyguna daire arayışı, deprem tehlikesini akıllara getiriyor zira tercih edilen yapıların bir çoğu yorgun ve yenilenmesi gereken yapılar oluyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow