hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    F-16'lar hava kuvvetlerinin ihtiyacını karşılar mı?

    Türkiye’nin ABD’den F-16 alım süreci ne durumda? F-35 programına dönüş mümkün mü? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu soruları yanıtladı. Yeditepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mesut Hakkı Caşın değerlendirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, F-16 ve F-35 sürecini “Bu konuda bizim şu andaki planınız programımız F-35’ten öte, artık F-16’ya kilitlenmiş vaziyetteyiz” sözleriyle özetlemişti.

    Yeditepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mesut Hakkı Caşın, F-16'ların hava kuvvetlerine ne katacağını CNN TÜRK'te değerlendirdi.

    Caşın, “Türkiye’nin birinci önceliği, Türk pilotlarının alışkın olduğu F-16 uçaklarına Türkiye’nin bir an evvel alması önceliğimiz. Bu F-35'i almayacağımız manasına gelmez. Eğer Amerika belli birtakım koşullarla Türkiye’ye tekrar geri dönerse, Türk firmalarının üretimine Türkiye katkıda bulunabilir” sözlerini kullandı.

    Milli Muharip Uçak KAAN'ın ilk uçuşunu gerçekleştirmesi, F-35 konusunu tamamen rafa kaldırmayı beraberinde getirir mi?

    Prof. Dr. Mesut Hakkı Caşın, "Sayın Cumhurbaşkanı defteri kapattık demedi. Amerikan Savunma Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı, her iki tarafın yaklaşımı yeni bir müzakere safhası açmak. Denklemi değiştiren Türkiye’nin KAAN’ı kaldırması. Müttefikimizde biliyor ki beraberliğimiz KAAN uçağındaki motorların F-16 motorları olduğunu gösterir. Biz Amerika'ya güveniyoruz. Güven eksikliği de yeni anlaşmanın onaylanması ve senatonun buna karşı çıkmamasıyla buz dağlarının kırıldığını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow