hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hastanelerde bayram önlemleri! Sağlık Bakanlığı genelge gönderdi

    KAYNAKCNN TÜRK

    Sağlık Bakanlığı, Ramazan Bayramı için 81 ile genelge gönderdi. Buna göre, acil hasta ve yaralılara ulaşılması, ilk müdahalenin yapılıp hastanın uygun acil servise nakillerinin aksatılmaması için tedbirler alınacak. Nöbet hizmetleri 24 saat esasına göre planlanacak. Evde sağlık hizmeti de devam edecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    SAĞLIK BAKANLIĞI 81 İLE BAYRAM GENELGESİ GÖNDERDİ

    Acil hasta ve yaralılara süratle ulaşılması, ilk ve acil müdahalenin yerinde yapılması, hastaların durumuna uygun acil servislere nakli. Sağlık hizmetleri Ramazan Bayramı'nda aksatılmadan devam edecek. Bunun için Sağlık Bakanlığı 81 ile genelge gönderdi ve alınacak tedbirler belirlendi. Buna göre, acil sağlık hizmetleri, hasta sevk ve nakil işlemleri 112 Komuta Kontrol Merkezi aracılığıyla İl Ambulans Servisi Başhekimliği Komuta Kontrol Merkezi ile koordinasyon sağlanarak verilecek. Veriler sürekli güncellenerek, acil hasta sevk-nakil ve ambulans hizmetlerinde aksaklığa sebebiyet verilmeyecek şekilde gerekli organizasyonlar önceden yapılacak. 

    HASTANELERİN ACİL SERVİSİNDE TÜM DONANIM BULUNACAK

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Nöbet hizmetleri 24 saat esasına göre planlanacak. Hastanelerin acil servislerinde, laboratuvar, görüntüleme ve diğer teşhis ve tedavi birimleri ile hasta yatırılan tüm kliniklerde yeterli insan gücü, tıbbi donanım bulunacak. 

    HASTANELERDE BAYRAM ÖNLEMLERİ

    Radyoterapi alanındaki çalışmalar, hastanın tedavi sürecini olumsuz etkilememek adına bayram tatilinde de sürdürülecek. Ayrıca diyaliz tedavileri de devam edecek. Replantasyon, kalp cerrahisi-yanık ve organ nakli gereken durumlarda, ihtiyaç duyulduğu anda ve süratle erişimin sağlanması amacıyla İl Sağlık Müdürlükleri ve Sağlık Tesisleri gerekli planlamalar yapacak. Evde sağlık hizmeti veren birimler ise, hastaların ilaç uygulaması, pansuman ve benzeri işlemleri aksatmadan sürdürecek, bu kapsamda gerekli nöbetler planlanacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow