hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İYİ Parti-CHP arasında Balıkesir krizi!

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e dikkat çeken bir çağrı yaptı. Halk TV yayınında konuşan Özel, İYİ Parti'nin Balıkesir Belediye Başkan Adayı Turhan Çömez'i çekmesini istedi ve "Benim tanıdığım Meral Hanım Balıkesir için gereğini yapar" ifadelerini kullandı. "Şimdi Balıkesir ve Ahmet Akın ile helalleşme zamanı" vurgusu yaptı. Özgür Özel, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e yönelik borç ödeme çıkışı tartışma yarattı. CNN TÜRK'ün sorularını yanıtlayan İYİ Parti kurmayları o çağrıya kapıları kapattı. Özel'in açıklamalarında adı geçen Turhan Çömez’de konuştu.  Detayları CNN TÜRK Muhabiri Melike Görür aktardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CNN TÜRK Muhabiri Melike Görür detayları şu ifadelerle aktardı;

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in İYİ Parti'ye Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayını çekme çağrısına İYİ Partili isimler ne dedi?

    İYİ Parti genel başkan yardımcıları ve İYİ Parti Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turhan Çömez ile konuştuk.

    CNN TÜRK'e konuşan İYİ Partili isimler, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in o çağrısını kesin bir dille, tamamen kapıları kapatmış durumda.

    Halihazırda Balıkesir saha çalışmalarında olan Turhan Çömez, ‘Sahadayız’ vurgusu yaparak “Gece gündüz milletimizle kucaklaşıyoruz, projelerimizi açıklıyoruz ve kazanmak için çalışıyoruz. Siyasi spekülasyonlara ayıracak zamanımız yok” ifadelerini kullandı.

    Özel, bugün katıldığı bir televizyon programında 2019 seçimlerinin ardından İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Ahmet Akın’a borcu olduğunu söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    O BORÇ NEDEN OLDU?

    2019 yerel seçimlerinde İYİ Parti adayını çıkartmak için CHP kendi adayı olan Ahmet Akın’ı çekmiş, sonrasında ise Akın bu seçimlerde Balıkesir'den yeniden aday olmuştu.

    Turhan Çömez, Özgür Özel'in borç çıkışına ise ‘Milletten başka hiç kimseye borcumuz yok’ ifadelerini kullandı.

    İYİ Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Burak Akburak’ta CNN TÜRK'e konuştu ve “Adayı çekmemiz mümkün değil. Nasıl mümkün olsun? Genel başkanımız ‘bir borcumuz var’ dedi diye illa adayın çekilmesi mi gerekiyor? Ahmet Bey, Ahmet Akın çok istiyor. Haklı. Bütün belediye başkan adayları kazanmayı çok istiyor ama biz ‘81 ilde aday göstereceğiz’ dedik ve bundan geri adım atmayız. Genel başbakanımızın aynı görüşte olduğunu biliyorum” ifadelerini kullandı.

    İYİ Parti Sözcüsü Kürşat Zorlu’da “Böyle bir durum mümkün değil, Turhan Çömez’in adaylığı devam ediyor ve Balıkesir’in en güçlü adayı” ifadelerini kullandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow