hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İYİ Parti olağanüstü kongresi ne zaman?

    İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, seçim sonuçları içi gerekli özeleştiriyi yapacaklarını belirtti ve “En kısa sürede olağanüstü seçimli kongremizi toplayacağız” dedi. Ancak Akşener aday olup olmayacağını söylemedi. İYİ Parti yola Akşenerle mi devam edecek henüz netleşmedi. Bu arada parti içinden de dikkat çeken sesler yükselmeye başladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener "Seçim öncesi eğer oy oranımız düşerse gereğini yapacağım, siyasetin S’sini anmayacağım” demişti ve seçimde partisinin Türkiye genelinde yüzde 3,77'lik oy oranına düşmesi nedeniyle Akşener’in istifa edeceği gündemdeyken, sadece olağanüstü kongreye gidileceğini duyurdu.

    Akşener, “Siyaset kurumu olarak sandıktan çıkan mesajı duymak hepimizin görevidir. İYİ Parti olarak üzerimize düşen sorumluluğu alacağız. Seçim sonuçlarına ilişkin özeleştiri yapacağız” sözlerini kullandı.

    Edinilen bilgilere göre, Akşener'in aday olup olmayacağı henüz belli değil. Parti kurmaylarındaki genel eğilim Akşener'in devam etmesi yönünde olsa da, istifa çağrıları da var.

    Akşener’e parti içinden ilk istifa çağrısı, Ekonomi Politikaları Başkanı Bilge Yılmaz’dan gelmişti.

    İYİ Parti Kurucusu ve İstanbul Eski Milletvekili Ahmet Çelik’te sosyal medya hesabından “Akşener'e genel başkanlık makamını işgal etmeye hakkınız yoktur" sözleriyle seslendi.

    İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk ise Akşener’i değil, kurmaylarını istifaya davet ederek “Genel başkanımızın aldığı kurultay kararı ve elini rahatlatmak adına şahsen parti içi bir görevim olsaydı bir dakika düşünmez görevlerimden istifa ederdim" ifadelerini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İYİ Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Mustafa Gürban ise yerel seçimlere hür ve müstakil girme kararının Meral Akşener’in kararı olmadığını, partinin kararı olduğunu söyledi.

    KONGRE SÜRECİ NASIL İŞLEYECEK?

    Kongre takviminin gelecek hafta başlatılması bekleniyor. İYİ Parti kaynakları 1 ay içinde kongreye gidileceğini belirtiyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow