hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İYİ Parti'de istifaların sebebi Akşener'in elini rahatlatmak mı?

    KAYNAKCNN TÜRK

     31 Mart yerel seçimlerinin ardından, İYİ Parti'de kongre kararı sonrası istifalar var. Peki kimler istifa etti? Bu istifaların nedeni Akşener'in elini rahatlatmak mı? Detaylar haberimizde...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    AKŞENER KONGREDE ADAY OLACAK MI? 

    İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin olağanüstü kongreye götüreceğini duyurdu. O kongrede aday olup olmadığı merak edilirken, yakın kurmaylarından istifalar peş peşe geldi. İYİ Parti başkanlık Divanından ilk istifa seçim günü olmuş, ekonomiden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bilge Yılmaz, Akşener’i de istifaya davet ederek partideki görevinden ayrılmıştı. Seçimden 3 gün sonra da 2 istifa haberi daha geldi.

    KAVUNCU VE AKBURAK GÖREVLERİNDEN İSTİFA ETTİ

    İYİ Parti’nin 0.63 oy alan İstanbul adayı Buğra Kavuncu teşkilat başkanlığı görevinden istifa etti. Kavuncu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Seçimleri beklediğimizin çok altında bir sonuçla tamamladığımızı kabul etmek zorundayız." dedi. İYİ Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Burak Akburak da görevinden istifa etti. “Her daim liderimizin yanındayım!” diyerek Akşener’e destek verdi. Her iki isminde Akşener’in kongre sürecinde elini rahatlamak için bu kararı aldıkları parti kulislerinde konuşuluyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    “SİZLERİ AFFETMİYORUZ”

    Bir yandan da parti yönetiminde olmayan isimlerden de Akşener’in seçim sürecindeki stratejisine yönelik eleştiriler geliyor. Seçim öncesi CHP ile işbirliği savunan ve sonrasında başka gerekçesi ile başkanlık divanındaki görevinden alınan Genel İdare Kurulu Üyesi Ahmet Zeki Üçok hem Akşener’e hem de İYİ Parti yönetimine “Sizleri affetmiyoruz” sözleriyle yüklendi. Genel başkan dahil yönetimin yenilenmesi gerektiğini söyledi.

    İYİ Parti Antalya Milletvekili Uğur Poyraz da, seçim sürecindeki strateji eleştirdi. Akşener’in kongrede aday olmayacağını düşündüğünü söyledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow