hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Meteoroloji notları: Sıcaklık 10 derece artacak

    Hava nasıl olacak? Nisan ayında bu sıcaklıklar normal mi? Gelecek hafta da bu sıcaklık devam edecek mi? Hava birden ısındı, birden soğur mu? Ani hava sıcaklığı değişimleri gelecek günlerde ani sağanaklarla sel riskini artırır mı? Detayları CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Orhan Şen aktardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Orhan Şen detayları şu ifadelerle aktardı;

    Türkiye genelinde bugün ve yarın bir yaz havası hakim olacak. İstanbul 27-28 derece ve kuzey ilçelerinde bu rakamlar daha yüksek olacak. Bugün kuvvetli bir lodos var. Çanakkale civarındaki deniz ulaşımında aksamalar olabilir. Rüzgar yarın etkisini kaybedecek. Çünkü perşembe günü kuzeye dönmeye başlayacak. Dolayısıyla sıcaklıklar yüksek.

    Sıcak bir yeryüzünün üzerine soğuk bir hava geldiği zaman atmosferde karışım meydana geliyor. Bu nedenle gök gürültülü sağanak yağışlar meydana geliyor. Bu Perşembe gününden başlayarak Marmara’dan başlayarak yağışlı bir sistem geliyor. Sıcaklıklar perşembeden sonra düşürmeye başlayacak ama hafta sonu cumartesi günü özellikle Ege ve Marmara’nın batısında kuvvetli yağışlar meydana gelecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow