hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mobilya fiyatları 1 yılda 2 kat arttı

    KAYNAKCNN TÜRK

    Düğün sezonunun açılmasıyla birlikte yeni evlenecek çiftler mobilya bakmaya başladı. Ancak mobilya fiyatları döviz artışından kat be kat daha fazla zamlandı. Ayrıntıları CNN TÜRK ekibinden İlayda Karaca aktardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    2024 yılında havalar erken ısındı. Düğün sezonu başladı. Yeni evlenecek çiftler mobilya mağazalarını gezmeye başladı. Mobilya fiyatları ise geçen seneye göre artış gösterdi.

    Mobilya firması sahibi Süleyman Salgın fiyat değişimine ilişkin, “Sezon yeni yeni başladı şu an için fiyatlarda çok büyük bir değişkenlik var. Geçen sene 35 bin TL’ye düğün paketi satıyorduk, yatak odası, sandalyesi, konsolu bu sene 74 bin TL’den başlıyor. Kıyasladığımızda dolar kasım ayında 28-29 bandındaydı şimdi 32-33 bandında. Hesapladığınız zaman yüzde 12’lik artış var ama mobilyayı hesapladığınızda yüzde 50’lik bir artış var” ifadelerini kullandı.

    Mobilya fiyatları 1 yılda 2 kat arttı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Peki mobilya fiyatlarının dövizden daha fazla artış göstermesine neden olan etkenler neler? “Girdilerin yüksek olması, Gazze’yle İsrail’in savaşması, Süveyş Kanalı’nın kapanması, kiraların çok artması, işçilik giderlerinin çok artması. Düğün paketlerinin fiyatları 74 binden başlıyor. 100 bin, 120 bin gibi kaliteli ürünlerle evini kurabilirler.”

    Mobilya fiyatları 1 yılda 2 kat arttı

    Mobilya alacak çiftlerin fiyatlara tepkisi ne oluyor? “Şoke oluyorlar yani inanamıyorlar, bakıyorlar 74 bin TL ile buradan 130, 140 bin TL ile çıktıkları zaman artık. İnsanların psikolojik alışma dönemi daha gerçekleşmedi.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow