hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrow up-arrow

    Oktar avukatları ağına mı düşürüyor?

    Erzurum Dumlu Cezaevi’ne sevk edilen silahlı suç örgütü lideri Adnan Oktar Van’a gönderildi. Oktar’ın, Erzurum’da yaklaşık 1 ayda, 21 kadın avukatla yüzlerce kez görüştüğü tespit edildi. Ayrıca Adnan Oktar'ın Erzurum’daki yapılanması deşifre oldu. Bu görüşmelerin perde arkasına CNN TÜRK Muhabiri Çağdaş Evren Şenlik ulaştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Erzurum Dumlu Cezaevi’ne sevk edilen silahlı suç örgütü lideri Adnan Oktar son olarak Van’a gönderildi. Oktar’ın Erzurum’daki cezaevinde 21 kadın avukatla yüzlerce kez görüştüğü ortaya çıktı. Peki bu görüşmeler nasıl yapılıyordu, yapılanma nasıl tespit edildi. CNN TÜRK Muhabiri Çağdaş Evren Şenlik detayları CNN TÜRK canlı yayınında anlattı.

    Çağdaş Evren Şenlik’in ifadeleri şu şekilde;

    Adnan Oktar hapishanede rahat durmadığı için Van’a sevk edildi. Ve bu dördüncü sevk. Bu süreç Silivri’den başlıyor. Edirne ile devam ediyor sonrasında Erzurum ve ardından Van’a sürükleniyor. Soruşturma ilmek ilmek işleniyor. Bu soruşturma kapsamında Adnan Oktar’ın son 1 yıl içerisinde Erzurum’da bir yapılanması olduğu tespit edildi. Son günlerde sürekli avukat, avukat, avukat. Sürekli avukatlarla görüşüyor. Peki Adnan Oktar bu avukatlarla nasıl görüşüyor? Şimdi öncelikle bir tevkil avukat ilanı veriyorlar. Yani diyorlar ki; İstanbul’dan başka bir avukat, “Benim Erzurum’da bir işim var, para karşılığı bunu yapar mısınız?” diye bir ilan veriliyor. Avukat da bu ilanı görüyor. Başvuranlar var ve içlerinden eleme yapıyorlar. Güzel mi, genç mi, mesleğe yeni mi atılmış…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    YURT DIŞI ORGANİZASYONU

    İlk faktör tabi ki güzel olması. Bu güzellik kriterine karar veren kişi de yurt dışındaki bu organizasyonu yapan kişi karar veriyor. Şu an İngiltere’de olduğu iddia ediliyor. Bütün organizasyon bu arada yurt dışından yapılıyor. Güzellik kriterinden sonra görüşme ve iş teklifi. Bu görüşmeler Erzurum’da yüz yüze yapılıyor. Bir adres var, o adreste oturup konuşuyorlar. Adnan Oktar’ın istediği kriterlerde olması ve kolay kandırılması gerekiyor. Zaten örgütte en önemli konu kolay kandırılabilir olması. Sıra avukatlara geldi. Ardından Adnan Oktar’la görüşme ayarlanıyor. Zaten tam olarak kayış orada kopuyor. Bu arada Adnan Oktar ile görüşme sağlanması için de yüksek meblağların teklif edildiği konuşuluyor. Ardından görüşme sağlanıyor. Adnan Oktar ilk defa görüştüğü o kadın avukatı beğenirse bundan sonra hep o kadın avukatı istiyor.

    1 AYDA 21 KADIN AVUKATLA 252 GÖRÜŞME

    Bir avukat günde 4 defa ziyarete gelmiş. Toplam 290 görüşmeden bahsediyoruz. Bu görüşmelerin 252’si kadın avukatlarla yapılıyor. Toplam 21 kadın avukatla. Ve bu kadınlar stajyer, yeni işe atılmış, genç ve güzel. Bu arada bu avukatlar sadece Erzurum’dan değil zaman zaman İstanbul’dan da avukatlar geliyor. 8 erkek avukatla da 24 görüşme gerçekleşiyor ve bu görüşmeler tamamen kamufle. Sırf kadınlarla görüşüyor denmesin diye araya erkekler serpiştiriliyor. Bu istatistik 16 Şubat 2023 ile 22 Mart 2023 tarihleri arasını kapsıyor. Bakın bir ayda 290 görüşme yapıyor farklı insanlarla ve avukatlarla. Gün boyu 9 farklı kadın avukat ile 11 görüşme yapıldığı istatistiği de var. 17 Şubat 2023 tarihinde bu görüşmeler. Ve bu tarihin şöyle de bir önemi var, Oktar’ın görüşmelere ilk başladığı günler ve avukatları tek tek eliyor. Ulaşabileceğini belirliyor ardından talimatı veriyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KAMERA AÇILARI DEĞİŞTİRİLİYOR

    Adnan Oktar bazı avukatlarla görüştüğü zaman kameranın açılarının değiştirildiği şu an soruşturma dosyasında yer alıyor. Kamera görüşmeleri görüntülemiyor. Bu konu da soruşturmada yer alıyor. Buna kim yardım etti, kim aracılık etti bu soruşturuluyor. Yani düşünün ki Adnan Oktar bir cezaevinde görüşmeyi kaydeden kameranın açısını değiştirebilecek noktaya gelmiş. İşte zaten Van’a sevk edilmesindeki en önemli etken bu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ERZURUM'DAKİ ŞEHİR YAPILANMASI

    Erzurum’da sadece cezaevinde değil şehir merkezinde de bir yapılanması vardı. Sadece 1 yıl içinde Erzurum’da yapılandı, evler kiralandı. Örgüte yeni kazandırılan kişilere evler tahsis edildi. Şu an soruşturmadaki en önemli nokta şu; örgüte yeni avukatlar, yeni kişiler kazandırmak. Adnan Oktar örgüte şu talimatı verdi; şu an yapacağınız tüm işleri bırakın, örgüte kazandırabildiğiniz kadar insan kazandırın. Ve bu kişilerin avukat olması. Hala Adnan Oktar’ın serbest kalmasını isteyenler var. Aslında Oktar örgütü görevli savcının sistemi bozmasından çok çekiniyor. Çünkü Erzurum’daki yapılanma da deşifre oldu. Avukat yapılanması da deşifre oldu. Artık yeni bir plana geçmeye çalışıyorlar. Fakat çok ciddi bir soruşturma yürütülüyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow