hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ortaokul öğrencilerine yeni karne! Sosyal etkinlikler notlara yansıyacak

    KAYNAKCNN TÜRK

    Milli Eğitim Bakanlığı, öğrencilere dönem ve yıl sonunda dağıtılan karnelerde değişikliğe gidiyor. Daha önce sadece ders ve davranış notlarının yer aldığı karnelere artık öğrencilerin sosyal etkinliklere katılım durumları da işlenecek. Peki öğrencilerin hangi sosyal etkinlikleri, nasıl değerlendirmeye alınacak?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    5 ANA BAŞLIKTA DEĞERLENDİRİLECEK

    Ortaokul öğrencilerinin karneleri değişiyor. Artık ders notlarının yanında, sosyal etkinliklere katılım durumlarının da işleneceği yeni tasarımlı karneler dağıtılacak. Böylece öğrencilerin akademik başarısının yanında sosyal başarılarının da görünür hale gelmesi ve karnelerde sadece ders notlarıyla değil, yaptığı sosyal faaliyetleriyle de ön plana çıkabilmesi hedefleniyor. Öğrencilerin okul içi ve okul dışında gerçekleştirdiği sosyal etkinlikler, karnelerde "Bilimsel", "Kültürel", "Sanatsal", "Sportif" etkinlikler ve "Toplum hizmeti" olmak üzere 5 ana başlıkta değerlendirmeye alınacak. Bu ana başlıklar, "Katılım", "Ürün ortaya koyma", "Performans gösterme" ve "Derece alma" şeklinde 4 ana düzeyde işlenecek. Ayrıca sosyal etkinlikler, gerçekleştirildiği yere göre de değerlendirilecek. Bu başlıklar ise "Okul içi", "Okullar arası", "İlçe geneli", "İl geneli", "Bölgesel", "Ulusal" ve "Uluslararası" olarak ayrılacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ortaokul öğrencilerine yeni karne Sosyal etkinlikler notlara yansıyacak

    KÜLTÜR, SANAT, SPOR ETKİNLİKLERİ DE DEĞERLENDİRİLECEK

    Yeni karne uygulaması kapsamında, e-Okul sisteminde tutulan öğrencilerin sosyal etkinliklerine ilişkin kayıtların, öğrencinin bir üst eğitim kurumuna yerleşirken de rehberlik etmesi amaçlanıyor. Böylece, okul idaresi ve öğretmenler, okula giden bir öğrencinin sporla ya da sanatla ilgilenip ilgilenmediğini, ilgi ve becerilerinin neler olduğunu sisteme bakarak görebilecek. Öğrencilerin katıldığı yarışmalar, etkinlikler, tasarladıkları ürünler de e-Okul sisteminde ayrıntılı yer alacak. Öğrencilerin sosyal etkinlik belgelerine "Okul etkinlikleri", "Merkezi etkinlikler" ve "Okul dışı bireysel etkinlikler" şeklinde veri girişi yapılacak. Yeni karneler, 2023-2024 eğitim öğretim dönemi sonunda ilk kez dağıtılmaya başlanacak.

    Ortaokul öğrencilerine yeni karne Sosyal etkinlikler notlara yansıyacak

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow