hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Partilerde seçim muhasebesi

    KAYNAKCNN TÜRK

    31 Mart yerel seçimlerinin ardından her parti seçim sonuçlarını masaya yatırdı. İYİ Parti ve DEVA Partisi seçim sonrası kurultay kararı alan partilerden. Seçimlerde üye sayısının yarısından daha az oy alan Gelecek Partisi de seçimde istediğini elde edemeyen partiler arasında.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İYİ PARTİ VE DEVA PARTİSİ KURULTAYA GİDİYOR

    Seçim sonuçlarının ardından her partide sonuçlar değerlendiriliyor, yeni kararlar alınıyor. İYİ Parti'de olağanüstü kurultay kararı alındı. Seçim muhasebesi sürüyor. DEVA Partisi de seçim sonuçlarında umduğunu bulamayıp olağanüstü kurultay kararı alan partiler arasında. 150 bin civarında oy alan DEVA Partisi'nde kongre toplanacak.

    MEMLEKET PARTİSİNDE "KÜÇÜLME" KARARI ALINDI

    'Küçülme' kararı alan Memleket Partisi, genel merkezi boşaltıyor.

    GELECEK PARTİSİ ÜYE SAYISININ YARISI KADAR OY ALDI

    Seçimlerde üye sayısından daha az oy alan tek parti Gelecek Partisi oldu. Üye sayısı 70 bin 451 olan Gelecek Partisi, 31 Mart yerel seçimlerine tek başına girdi ve 34 bin oy almayı başardı. Gelecek Partisi'nin oransal karşılığı ise yüzde 0,07 oldu. Seçim sonuçlarının ardından yazılı açıklama yapan Ahmet Davutoğlu, "Radikal bir değişim gerçekleştirme kararı aldık" ifadelerini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    SAADET'TE BAŞKANLIK DEĞİŞİMİ GELEBİLİR

    Saadet Partisi'nde genel başkanlık değişiminin gündeme gelebileceği ifade ediliyor. Meclis'te kurulan Saadet Partisi ve Gelecek Partisi'nin oluşturduğu ortak grubun akıbeti de seçim sonuçlarının ardından henüz net değil.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow