hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ramazan öncesi et fiyatında artış sürüyor… TZOB’den 'denetim artırılsın' çağrısı

    KAYNAKCNN TÜRK

    Türkiye Ziraat Odaları Birliği, Ramazan ayı öncesinde et fiyatlarındaki artışa ilişkin açıklamalarda bulundu. Marketlerde 415 liraya satılan dana kuşbaşının fiyatı ramazan ayı öncesinde yüzde 20 artışla 497 liraya, 458 liraya satılan kuzu kuşbaşının fiyatı ise yüzde 32 artışla 606 liraya yükseldi. Genel Başkan Şemsi Bayraktar fırsatçılara dikkat çekti ve "Fiyat artışlarına karşı denetimler daha fazla artırılmalıdır" çağrısında bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    “Et fiyatları ise yapılan yoğun ithalata rağmen artmaya devam ediyor. Et fiyatlarında yaşanan artışların bazı kesimlerce daha fazla fırsata çevrilmesine de karşıyız.”

    Türkiye Ziraat Odaları Birliği, Ramazan ayı öncesinde artan et fiyatlarına dikkat çekti. Fırsatçılara karşı uyardı. TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, “Ocak ayı sonunda; üreticide 267 lira olan dana karkasın fiyatı Ramazan ayı öncesinde yüzde 20 artışla 321 liraya, 296 lira olan kuzu karkasın fiyatı yüzde 32 buçuk artışla 392 liraya yükseldi. Marketlerde 415 liraya satılan dana kuşbaşının fiyatı Ramazan ayı öncesinde yüzde 20 artışla 497 liraya, 458 liraya satılan kuzu kuşbaşının fiyatı yüzde 32 artışla 606 liraya yükseldi” ifadelerini kullandı.

    Ramazan öncesi et fiyatında artış sürüyor… TZOB’den denetim artırılsın çağrısı

    TZOB'a göre, geçen yıl Ramazan öncesine göre ise dana karkasın fiyatı yüzde 83, kuzu karkas fiyatı yüzde 139 artarken, marketlerde dana kuşbaşı fiyatı yüzde 94, kuzu kuşbaşı fiyatı yüzde 127 buçuk oranında arttı. “Özellikle Ramazan ayında marketlerde halkı, et tüketmekten mahrum edecek fiyat artışlarına karşı denetimler daha fazla artırılmalıdır. Et fiyatlarında yaşanan artışların temel nedeni hayvan sayısının azalmasına paralel olarak et arzında yaşanan düşüştür. Bu durum piyasada spekülatif hareketlere de meydan veriyor.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow