hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yağışlar ne kadar sürecek? Sıcaklık 9 derece birden düşecek!

    KAYNAKCNN TÜRK

    Megakent İstanbul bugün bulutları ağırlıyor. Meteoroloji uyarı verdi! Şiddetli yağmur bekleniyor. Beklenen yağış başladı mı? CNN TÜRK Muhabiri Emrah Çakmak, Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen ile havanın notlarını aktardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İSTANBUL'DA YAĞIŞ BAŞLAYACAK MI?

    Orhan Şen, ''Türkiye'nin her tarafında değil tabii ki, söylemiştik Çarşamba günü soğuk hava gelecek. Dün 15 dereceydi bugün 9 dereceye düştü. Ama esas sıcaklığın düştüğü yerler İç Anadolu bölgesi; Afyon, Denizli, Konya, Ankara, Düzce, Kastamonu, Karadeniz'in iç kesimleri dahil olmak üzere bu bölgelerde yarından itibaren kar yağışı geliyor. İstanbul'da yağmur var ama çok kuvvetli değil. Bugünden Cumartesi gününe kadar. Sıcaklık Cumartesi gününe kadar 9 ila 10 derece olarak gidecek.'' dedi.

    İSTANBUL'A KAR GELİR Mİ?

    Şen, '' Kar gelmeyecek İstanbul'a artık ondan vazgeçtik. Gelseydi Ocak'ta Şubat'ta gelirdi. İstanbul'a kar gelmiyor ama İç Anadolu bölgesine kar ile karışık yağmur yağacak. Bugün ise; Hakkari, Siirt, Şırnak'ın Doğusu, Van, Ağrı civarlarında yoğun kar yağışı var. Yollar kapanabilir. Bunun dışında; Adana, Hatay, Osmaniye'de kuvvetli yağmur var bu yağmur da önemli.'' ifadelerini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ''ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA BAHAR HAVASI GELECEK''

    İstanbul'da yağmur öğle saatlerinden sonra duracak. Ama yarın ve diğer gün devam edecek. Sıcaklıklar düşük. Pazar günü ısınmaya başlayacak. Isınmaya başladığı zaman sis meydana gelecek. Marmara ve iç bölgelerde önümüzdeki hafta tekrar bir bahar havası gelecek.'' dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow