hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yargıtay seçimleri 6’ncı tura kaldı

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    KAYNAKCNN TÜRK

    Yargıtay Başkanlığı seçiminde yapılan 5 tur oylamada da sonuç çıkmadı. 3’üncü turda en fazla oy alan mevcut Başkan Mehmet Akarca, Yargıtay 3. Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Kerkez ve Yargıtay 3. Ceza Dairesi Başkanı Muhsin Şentürk'ün yarışında, üç aday da salt çoğunluğu sağlayamadı. Seçimlere 6'ncı tur oylamasıyla devam edilecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca, Yargıtay Başkanlığı görevine 24 Mart 2020'de seçilmiş, 4 yıllık görev süresi geçtiğimiz pazar günü itibarıyla dolmuştu. Bu kapsamda, yüksek mahkemenin 4 yıl boyunca görev yapacak yeni başkanını belirlemek için yapılan 5 adaylı seçim yarışında ilk 3 turda, adayların hiçbiri salt çoğunluğu sağlayamamıştı.

    Yargıtay seçimleri 6’ncı tura kaldı

    Üçüncü turda en fazla oyu alan 3 adayın yarıştığı seçimlerin dördüncü ve beşinci tur oylamasında da sonuç çıkmadı. 348 Yargıtay üyesinden 337'sinin oy kullandığı seçimlerde mevcut Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca, Yargıtay 3. Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Kerkez ve Yargıtay 3. Ceza Dairesi Başkanı Muhsin Şentürk yarıştı.

    Yargıtay seçimleri 6’ncı tura kaldı

    4’üncü turda adayların hiçbiri salt çoğunluk sayısı olan 175 ve üzeri oy sayısına ulaşamadı. Beşinci tura gelindiğinde de tablo yine değişmedi.

    Kerkez 127, Akarca 105 ve Şentürk ise 96 oy aldı. Bu sonuçla birlikte ise seçimler 6’ncı tura kaldı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow